جهش هفت‌برابری اعتبارات آب منطقه‌ای همدان/ کاهش ۶۵ میلیون مترمکعبی برداشت از منابع آب زیرزمینی

مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای همدان تشریح کرد؛ از انسداد ۲ هزار و ۷۰ حلقه چاه غیرمجاز تا پیشرفت ۹۲ درصدی سد خرمرود

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان، مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای همدان تشریح عملکرد ۳۹ ماهه این شرکت، از افزایش هفت‌برابری اعتبارات جاری، کاهش ۶۵ میلیون مترمکعبی برداشت از منابع آب زیرزمینی، انسداد ۲ هزار و ۷۰ حلقه چاه غیرمجاز، نصب ۲ هزار و ۲۱ کنتور هوشمند و پیشرفت قابل توجه طرح‌های مهمی همچون آبرسانی به همدان و سد خرمرود خبر داد.

اخلاص‌مند در آیین تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان، با ارائه گزارشی از مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهای این شرکت طی ۳۹ ماه گذشته، اظهار کرد: اعتبارات جاری شرکت در ابتدای دوره مدیریت ۶۹ میلیارد تومان بود که با پیگیری‌های انجام‌شده به ۴۸۴ میلیارد تومان افزایش یافت؛ رشدی که زمینه اجرای بخش قابل توجهی از برنامه‌ها و طرح‌های شرکت را فراهم کرد.

وی با اشاره به شرایط منابع آب استان همدان، مدیریت برداشت و صیانت از منابع موجود را از اولویت‌های اصلی شرکت در این دوره عنوان کرد و گفت: استان همدان در بخش منابع آب سطحی و زیرزمینی با محدودیت‌های جدی مواجه است و بر همین اساس، اقدامات متعددی برای کنترل برداشت، جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز و حفاظت از منابع آب انجام شد.

انسداد ۲ هزار و ۷۰ حلقه چاه غیرمجاز

مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای همدان افزود: در این راستا تعداد گروه‌های گشت و بازرسی افزایش یافت و در مجموع ۲ هزار و ۷۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد که با این اقدام، حدود ۶ میلیون مترمکعب از برداشت غیرمجاز منابع آب جلوگیری شد.

اخلاص‌مند ادامه داد: همزمان با برخورد با برداشت‌های غیرمجاز، توسعه ابزارهای هوشمند برای مدیریت و کنترل برداشت نیز در دستور کار قرار گرفت و ۲ هزار و ۲۱ کنتور هوشمند بر روی چاه‌های استان نصب شد.

وی همچنین به اصلاح پروانه‌های بهره‌برداری اشاره کرد و گفت: با توجه به افت سطح آب‌های زیرزمینی، فرونشست و شرایط بحرانی برخی محدوده‌های مطالعاتی، اصلاح پروانه‌های بهره‌برداری انجام شد که در نتیجه این فرآیند، حدود ۶۵ میلیون مترمکعب از میزان برداشت منابع آب زیرزمینی کاهش یافت.

ساماندهی ۱۰۸ کیلومتر از رودخانه‌های استان

اخلاص‌مند ساماندهی رودخانه‌ها را از دیگر محورهای عملکرد شرکت آب منطقه‌ای همدان برشمرد و اظهار کرد: رودخانه‌ها شریان‌های حیاتی منابع آب استان هستند و ساماندهی آنها علاوه بر افزایش ظرفیت عبور ایمن سیلاب، می‌تواند به نفوذ آب و تغذیه منابع زیرزمینی کمک کند.

وی افزود: در این دوره ۱۰۸ کیلومتر از رودخانه‌های استان ساماندهی و رپرگذاری و ۹۳ کیلومتر از حریم و بستر رودخانه‌ها آزادسازی شد. همچنین مطالعات تعیین حد بستر در ۱۰۳ کیلومتر از رودخانه‌های استان انجام گرفت.

مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای همدان از اخذ سند مالکیت برای ۹۵۶ هکتار از اراضی و تأسیسات آبی نیز خبر داد و گفت: بخش قابل توجهی از فرآیندهای ثبتی انجام شده و مراحل صدور اسناد نیز در حال پیگیری است.

پیشرفت طرح آبرسانی به همدان از ۵۵ درصد به بیش از ۹۰ درصد

وی در ادامه با اشاره به طرح آبرسانی به همدان گفت: این پروژه که در سال‌های گذشته و همزمان با بحران تأمین آب استان اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد، با تلاش مجموعه‌های مختلف از حدود ۵۵ درصد پیشرفت به بیش از ۹۰ درصد رسید.

اخلاص‌مند با بیان اینکه این طرح از اهمیت فرااستانی برخوردار است، افزود: پروژه آبرسانی به همدان به دلیل نقش آن در تأمین آب و درخواست‌های مطرح‌شده برای استفاده از ظرفیت آن، در سطح وزارت نیرو نیز مورد توجه قرار گرفت و عملیات اجرایی آن همچنان ادامه دارد.

وی گفت: در حال حاضر عملیات‌های باقیمانده از جمله محوطه‌سازی و نصب تجهیزات در حال اجراست و این طرح در صورت تأمین آب مورد نیاز، ظرفیت پمپاژ تا یک هزار و ۸۰۰ لیتر بر ثانیه را خواهد داشت.

سد خرمرود به ۹۲ درصد پیشرفت رسید

اخلاص‌مند همچنین از پیشرفت چشمگیر سد خرمرود خبر داد و اظهار کرد: این پروژه با هدف تأمین آب شرب و بهبود اراضی پایین‌دست، از حدود ۳۵ درصد پیشرفت به ۹۲ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: عملیات خاکی پروژه به پایان رسیده و عملیات نصب تجهیزات در حال انجام است. براساس برنامه اعلام‌شده از سوی پیمانکار، پیش‌بینی می‌شود این طرح تا آبان‌ماه به مرحله آبگیری اولیه برسد.

اجرای خط انتقال پساب به منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد

مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای همدان انتقال پساب به منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد را یکی دیگر از طرح‌های مهم استان عنوان کرد و گفت: مطالعات این پروژه بازنگری شده و خط انتقالی به طول حدود ۲۰ کیلومتر در حال اجراست.

وی افزود: با وجود شرایط ویژه کشور، عملیات اجرایی پروژه متوقف نشد و تاکنون حدود ۵.۵ تا ۶ کیلومتر از مسیر اجرا شده و بخش دیگری از لوله‌های مورد نیاز نیز در کارگاه آماده اجرای طرح است.

اخلاص‌مند با تأکید بر ضرورت استفاده از منابع آب نامتعارف اظهار کرد: استفاده از پساب و منابع آب نامتعارف، یکی از راهکارهای مهم برای کاهش فشار بر منابع آب متعارف استان و تأمین نیاز بخش‌های صنعتی و اقتصادی است.

تخصیص آب به یک هزار و ۳۹۸ واحد صنعتی، گلخانه‌ای و خدماتی

وی از تخصیص آب به یک هزار و ۳۹۸ واحد صنعتی، گلخانه‌ای و خدماتی نیز خبر داد و گفت: این تخصیص‌ها از محل ظرفیت‌های قانونی و منابع مختلف انجام شده و می‌تواند زمینه‌ساز توسعه تولید و اشتغال در استان باشد.

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در مجموعه آب منطقه‌ای همدان

اخلاص‌مند توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را از دیگر اقدامات انجام‌شده برشمرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های انرژی و برق، در مجموع ۷۲ کیلووات ظرفیت پنل خورشیدی در ستاد و ادارات شهرستان‌های تابعه نصب شده است.

وی افزود: این اقدام با هدف کاهش وابستگی به شبکه برق و استفاده از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر انجام شده و بخشی از این ظرفیت وارد مدار شده است.

نوسازی ناوگان و تقویت سرمایه انسانی

مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای همدان در ادامه به اقدامات انجام‌شده در حوزه پشتیبانی و منابع انسانی اشاره کرد و گفت: در این دوره ۱۰ دستگاه خودروی جدید به ناوگان شرکت اضافه شد و زیرساخت‌های اداری، سامانه‌های گرمایشی و سرمایشی و اتاق سرور نیز نوسازی و استانداردسازی شد.

وی از اخذ مجوز استخدام ۲۵ نیروی جدید از طریق آزمون استخدامی خبر داد و اظهار کرد: ورود نیروهای جوان و متخصص به مجموعه، بخشی از برنامه شرکت برای جوان‌گرایی و تقویت سرمایه انسانی بود.

اخلاص‌مند همچنین از تبدیل وضعیت ۱۴ نفر از کارکنان مشمول قانون ایثارگران خبر داد و افزود: با افزایش اعتبارات شرکت، سطح رفاهیات و اضافه‌کار کارکنان نیز متناسب با شرایط جدید ارتقا یافت.

کسب رتبه نخست دستگاه‌های اجرایی استان برای دو سال متوالی

وی در پایان با اشاره به ارزیابی عملکرد شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: این شرکت در دو سال متوالی موفق به کسب رتبه نخست دستگاه‌های اجرایی استان شد و در سال ۱۴۰۳ نیز رتبه دوم بهره‌وری در میان شرکت‌های آب منطقه‌ای کشور را به دست آورد.

اخلاص‌مند ضمن قدردانی از کارکنان شرکت آب منطقه‌ای، مدیران استان، استانداری، وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران، برای مدیرعامل جدید این شرکت آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم مسیر توسعه و ارتقای جایگاه شرکت آب منطقه‌ای همدان در دوره جدید با قدرت ادامه پیدا کند.

وی در پایان تأکید کرد: آنچه در این ۳۹ ماه به دست آمده، حاصل تلاش یک فرد نبوده و نتیجه همکاری و همراهی مجموعه‌ای از مدیران، کارشناسان و کارکنان شرکت و حمایت مسئولان استانی و ملی بوده است.

کد خبر: 2580
  تاریخ خبر : 1405/06/11
 8
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 29
  • بیشترین بازدید همزمان : 1483
  • بازدید امروز : 1,056
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 8,247,886
  • آخرین به روزرسانی : 1405/06/11 09:19:10
  • شناسه IP شما : 216.73.217.100

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :