حفاظت از منابع آبی؛ سرمایه‌گذاری برای نسل‌های آینده

مدیر منابع آب شهرستان نهاوند با تأکید بر ضرورت صیانت از منابع آبی و مدیریت مصرف آب گفت: حفاظت از منابع آب تنها یک وظیفه امروز نیست، بلکه نوعی سرمایه‌گذاری برای نسل‌های آینده به شمار می‌رود و همه مردم، به‌ویژه بهره‌برداران بخش کشاورزی، در حفظ این سرمایه ملی مسئول هستند.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان، علی فلک‌دین، مدیر منابع آب شهرستان نهاوند، با اشاره به اهمیت مدیریت و حفاظت از منابع آبی اظهار کرد: همه ما در قبال آیندگان مسئول هستیم و کشاورزان نیز باید به یاد داشته باشند که فرزندان آنان از منابع آبی امروز سهم دارند؛ بنابراین باید این سهم حفظ شود و به نسل‌های آینده انتقال یابد.

وی افزود: حفاظت از منابع آبی در حقیقت سرمایه‌گذاری برای نسل‌های آینده است و تداوم زندگی، کشاورزی و توسعه پایدار شهرستان نهاوند به مدیریت صحیح و مسئولانه این منابع وابسته است.

فلک‌دین با بیان اینکه بخش کشاورزی حدود ۹۵ درصد منابع آبی شهرستان را مصرف می‌کند، گفت: باقی‌مانده منابع آب در بخش‌های شرب، صنعت، خدمات، دام و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر همین اساس، کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و اصلاح الگوی کشت از مهم‌ترین اقدامات برای حفظ منابع آبی و افزایش پایداری آنهاست.

مدیر منابع آب شهرستان نهاوند ادامه داد: اصلاح الگوی کشت، استفاده از روش‌های نوین آبیاری، جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز و افزایش بهره‌وری آب در مزارع، از جمله اقداماتی است که می‌تواند در کاهش فشار بر منابع زیرزمینی و حرکت به سمت تعادل‌بخشی منابع آب مؤثر باشد.

وی با اشاره به وضعیت دشت نهاوند تصریح کرد: دشت نهاوند از سال ۱۳۷۸ ممنوعه اعلام شده و شرایط منابع آبی آن همچنان نیازمند توجه، نظارت و مدیریت مستمر است. امیدواریم با اجرای برنامه‌های تعادل‌بخشی و همراهی مردم و بهره‌برداران، این دشت در آینده به شرایط مطلوب‌تری برسد.

فلک‌دین خاطرنشان کرد: با وجود اقدامات انجام‌شده، کسری مخزن، افت سطح آب‌های زیرزمینی و فرونشست زمین همچنان از مهم‌ترین چالش‌های منابع آبی شهرستان به شمار می‌رود و تلاش برای تعادل‌بخشی دشت و جلوگیری از تشدید این مشکلات با جدیت ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه از شهروندان شهرستان نهاوند خواست در حفاظت از منابع آب مشارکت فعال داشته باشند و گفت: مردم عزیز شهرستان می‌توانند با پیوستن به پویش «شهروند آگاه، نگهبان آب»، تخلفات حوزه آب از جمله حفر چاه‌های غیرمجاز، اضافه‌برداشت از چاه‌های مجاز و تصرف در حریم و بستر رودخانه‌ها را از طریق شماره ۳۱۵۱ به شرکت اطلاع دهند تا کارشناسان در اسرع وقت نسبت به بررسی و رسیدگی به موارد گزارش‌شده اقدام کنند.

مدیر منابع آب شهرستان نهاوند در پایان تأکید کرد: مدیریت منابع آب شهرستان حسب وظیفه ذاتی خود و در چارچوب قوانین و مقررات، با هرگونه تخلف در زمینه منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی با جدیت برخورد قانونی خواهد کرد.

فلک‌دین همچنین بر ضرورت همراهی مردم، کشاورزان و سایر بهره‌برداران در مسیر حفاظت از منابع آب تأکید کرد و گفت: آینده منابع آبی شهرستان به میزان مسئولیت‌پذیری امروز ما وابسته است و بدون مشارکت عمومی، دستیابی به مدیریت پایدار آب امکان‌پذیر نخواهد بود.

کد خبر: 2552
  تاریخ خبر : 1405/05/25
 8
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 33
  • بیشترین بازدید همزمان : 1483
  • بازدید امروز : 2,962
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 8,179,136
  • آخرین به روزرسانی : 1405/05/25 12:41:59
  • شناسه IP شما : 216.73.216.21

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :