کاهش 28 درصدی بارش ها در همدان نسبت به سال گذشته

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: بارش های سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته 28 درصد کاهش داشته است.

به گزارش .....، رضا اخلاص مند با اشاره به آخرین وضعیت بارش‌ها در استان، گفت: بررسی داده‌های ثبت‌شده در ایستگاه‌های هواشناسی و هیدرومتری استان نشان می‌دهد که بارندگی سال آبی جاری در بیشتر مناطق استان نسبت به میانگین بلندمدت و مدت مشابه سال گذشته، کاهش را تجربه می کند.
وی افزود: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میانگین بارش استان همدان برابر با 284 میلی‌متر بوده که در مقایسه با میانگین بلندمدت 336 میلی‌متر، کاهش 16 درصدی را نشان می‌دهد.
اخلاص مند با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 111 میلیمتر کمبود بارش نسبت به سال گذشته داشته ایم، افزود: بارش های سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 395 میلی‌متر ثبت شده، کاهش 28 درصدی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان اظهار داشت: کم‌بارشی‌های پیاپی در ماه‌های گذشته، اثر مستقیم خود را بر منابع آبی سطحی و زیرزمینی گذاشته و موجب کاهش محسوس حجم ورودی به سدهای استان شده است.
وی افزود: این شرایط به‌ویژه در نیمه جنوبی استان شدیدتر بوده و نیازمند توجه ویژه و مدیریت مصرف دقیق در تمامی بخش‌ها است.
اخلاص‌مند تصریح کرد: ، در بین ایستگاه‌های باران‌سنجی شرکت، ایستگاه وارینه در محدود مطالعاتی نهاوند حوضه آبریز کرخه با ثبت 434 میلی‌متر، بیشترین میزان بارندگی را در سال آبی جاری به خود اختصاص داده که به نسبت سال گذشته26 درصد و نسبت به بلند مدت 21 درصد کاهش را نشان می دهد.  
وی افزود:  ایستگاه قهاوند نیز در محدود مطالعاتی رزن قهاوند حوضه آبریز قره چای با ثبت فقط 205 میلی‌متر، کمترین میزان بارش را ثبت کرده که به نسبت سال گذشته 37 درصد و بلند مدت نیز 17 درصد کاهش داشته است.
اخلاص مند با تأکید بر لزوم آمادگی برای مقابله با تداوم خشکسالی، عنوان کرد: برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف بهینه آب در اجرای طرح‌های اضطراری، از جمله راهکارها در دستور کار قرار گرفت است.
 مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر بارش کمتر از نرمال در ماه‌های آینده، ضروری است شهروندان و کشاورزان با درک شرایط حساس موجود، در مدیریت منابع آبی با مسئولان همکاری کنند تا بتوان از بروز بحران‌های جدی در بخش آب جلوگیری کرد.

کد خبر: 2321
  تاریخ خبر : 1404/03/06
 41
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 69
  • بیشترین بازدید همزمان : 507
  • بازدید امروز : 5,412
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 7,231,934
  • آخرین به روزرسانی : 1404/03/11 13:07:53
  • شناسه IP شما : 216.73.216.89

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :