معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای همدان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان ، مهندس داوود شاهسوند معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای با اشاره به اینکه سطح منابع آبهای زیر زمینی استان نسبت به سال گذشته ۲.۵ متر کاهش یافته است، گفت: بر اساس آخرین آمار و بررسیهای انجام شده حجم ذخیره آب سد اکباتان حدود ۳۱ درصد است.
شاهسوند افزود: ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب آب پشت سد اکباتان ذخیره شده که درحال حاضر حدود ۷۰۰ لیتر در ثانیه از آن برای تامین آب مصرفی شهر همدان برداشت میشود.
وی افزود: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۰) تا کنون از سد اکباتان نزدیک به ۱۳ میلیون متر مکعب آب تحویل شرکت آب و فاضلاب شده است در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته، ۲۰ میلیون متر مکعب از این سد بهره برداری شده بود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان با اشاره به اینکه ۶ درصد از گنجایش سد آبشینه نیز پر شده است، افزود: این سد با گنجایش پنج میلیون متر مکعب، در حال حاضر ۳۰۰ هزار متر مکعب ذخیره آب داردکه مقدار آب موجود در سد آبشینه برای حفظ محیط زیست منطقه و آبزیان پرندگان مهاجر نگه داری شده است.
شاهسوند تصریح کرد: از ابتدای سال آبی جاری تا کنون، از سد آبشینه نزدیک به ۶۷۰ هزار متر مکعب آب تحویل شرکت آب و فاضلاب استان شده در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته، ۶ میلیون متر مکعب از این سد بهره برداری شده بود.
وی با اشاره به اینکه ذخایر سد کلان ملایر در وضعیت مناسبی قرار دارد، خاطرنشان کرد: ۹۸ درصد ظرفیت این سد پر شده به نحوی که سد کلان با گنجایش ۴۵ میلیون متر مکعب درحال حاضر ۴۴ میلیون متر مکعب آب دارد که برای بهره بهرداری در حوزه کشاورزی بسیار مناسب است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان همچنین از ابتدای سال آبی جاری تا کنون، از سد سرابی تویسرکان نزدیک به ۳.۵ میلیون متر مکعب آب تحویل شرکت آب و فاضلاب استان شده است در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته، ۴.۴ میلیون متر مکعب از این سد بهره برداری شده بود.
وی با اشاره به اینکه ۴۳ درصد از گنجایش سد سرابی تویسرکان نیز پر شده است، ادامه داد: در حال حاضر ورودی این سد اندک و حجم آن نزدیک به چهار میلیون متر مکعب است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی نقش موثری در جلوگیری از خشک شدن سفرههای زیر زمینی دارد، افزود: در اجرای این طرح، پنج هزار و ۳۲۴ حلقه چاه با ظرفیت برداشت ۳۱۱ میلیون متر مکعب آب در استان همدان مسدود شده است.
همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه نیز ۶۴ حلقه چاه غیر مجاز با ظرفیت برداشت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب در استان همدان مسدود شده است
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان همدان افزود: از زمان آغاز طرح تعیین تکلیف چاهها در استان همدان، ۲ هزار و ۳۴۵ حلقه چاه را هدف گذاری شده که اکنون یک هزار و ۷۶۸ حلقه تعیین تکلیف و وارد مرحله صدور پیش پروانه بهره برداری شده است.
وی خاطرنشان کرد: نصب کنتورهای هوشمند نقش مهمی در مدیریت مصرف آب دارد که در این راستا و در برنامه کم آبی سال ۱۴۰۱، نصب ۶۹۱ دستگاه انواع ابزار اندازه گیری بر روی چاهها در دستور کار قرار گرفته که در ۲ ماه گذشته ۱۱۷ دستگاه آن نصب شده است.
تا کنون ۲ هزار و ۴۸۵ دستگاه انواع کنتور هوشمند نصب شده بر روی چاههای استان نصب شده است.