به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان همدان، علیرضا الماسوندی شامگاه جمعه در بازدید از روند ساخت سد مخزنی خرمرود تویسرکان، افزود: بر اساس ارزیابی وزارت نیرو، ساخت این سد در دسته پروژههای ویژه وزارتخانه قرار دارد که باید تا پایان سال ۱۴۰۱ بهره برداری شود.
وی با اشاره اینکه هدف از اجرای این طرح، ایجاد اشتغال پایدار، تامین معاش و توسعه کشاورزی در منطقه است، خاطرنشان کرد: با وجود شرایط خشکسالی، هرچه زودتر این سد بهره برداری و منابع آب تامین ذخیره و توزیع شود، می تواند از لحاظ روانی تاثیر مثبتی در زندگی اجتماعی مردم منطقه داشته باشد.
الماسوندی اظهار داشت: مردم انتظار بیشتری از دولت و نظام دارند و باید هرکاری که برای امیدوار کردن آن ها وجود دارد انجام دهیم.
وی تاکید کرد: برای بهره برداری به موقع از سد خرمرود، باید با تحرک بالا و توان بیشینه، فعالیت اجرایی را افزایش دهیم.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: بیشترین میزان خاکریزی برای این سد، باید از خرداد تا شهریور صورت گیرد و کف خاکریزی کارگاههای در این روزها باید هفت هزارمتر مکعب خاکریزی شود.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ میلیارد تومان به زودی به حساب پیمانکار این طرح ولریز میشود، افزود: ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این طرح در سال جاری در نظر گرفته شده است و اعتبارات لازم نیز برای افزایش سرعت اجرایی آن تامین می شود.
الماسوندی با بیان اینکه مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان بیشترین پیگیریها را برای اجرای پروژها انجام می دهد، اظهار داشت: دغدغهمندی و پیگیری مدیران، موجب افزایش سرعت اجرایی طرحها شده که حمایتهای لازم انجام می شود
وی تصریح کرد: فعال بودن کارگاه این طرح، پویایی و کار دستگاه ها کارکنان و ماشین آلات موجب خوشحالی و امیدواری در رابطه با تسریع در روند اجرای پروژه شده است.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: اعتبارات مورد نیاز برای تملک اراضی اطراف این سد تامین و در اختیار مالکان قرار داده می شود.
وی با اشاره به اینکه رضایت مردم اولویت نخست اجرایی طرحهای عمرانی در وزارت نیرو است، تصریح کرد: ساخت این سد نباید موجب مهاجرت مردم از منطقه شود، بلکه باید موجب مهاجرت معکوس شود.
وی ادامه داد: مثلث و اصول توسعه پایدار، مردم، اقتصاد و محیط زیست است که اگر رعایت شود موجب دوام و پایداری و تضمین معیشت اجتماعی میشود.
الماسوندی افزود: مردم ما مستحق بهره مندی از آب سالم و پایدار هستند و در دولت آیت الله رییسی برنامه داریم طرحهای سدسازی و تامین آب بهره برداری و آبگیری شود.
وی ادامه داد: با توجه به خشکسالی شخص رییس جمهور عنایت خاصی به تامین اعتبارات لازم برای آبرسانی دارد که در جهت خدمت به مردم از ظرفیت های موجود برای تامین اعتبار این طرح استفاده می شود.
سد مخزنی خرمرود ۱۲۰ هکتار وسعت دارد که سطح دریاچه آن ۶۳.۵ هکتار وطول سر ریز این سد ۲۰ متر و ظرفیت سیستم انحراف تونل بتنی سد نیز ۶۸ متر مکعب بر ثانیه است.
سد خرمرود در ۵۴ کیلومتری جنوب غربی شهر همدان و در منطقه خرمرود بین دو روستای سیستانه و اشتران شهرستان تویسرکان درحال احداث است.
سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو و کلان ملایر نیز از دیگر سدهای بزرگ استان همدان به حساب میآیند.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان