|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

مدیر عامل آب شرکت منطقه ای همدان:

همدان با توجه به کمبود بارندگی وارد تنش آبی شده است

مدیر عامل آب شرکت منطقه ای استان گفت:همدان با توجه به کمبود بارندگی وارد تنش آبی شده است

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان،  منصور ستوده در جریان جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان که با حضور دکتر حمید رضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی و فرهاد فرزانه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری،دادستان ،فرماندار همدان، مدیر کل مدیریت بحران استان، شهردار و تنی چند از مدیران دستگاه های اجرایی در سد اکباتان برگزار شد، گفت: کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار گرفته و از طرفی، توزیع بارش نیز در کشور به لحاظ مکانی و زمانی ناهمگون می باشد.

وی افزود: این در حالی است که در ادامه خشکسالی های سنوات گذشته، شاهد خشکسالی هواشناسی و هیدرولوژیکی بی سابقه ای در سال آبی جاری هستیم به نحوی که ایستگاههای باران سنجی شرکت آب منطقه ای همدان طی سال آبی جاری در استان ۲۸۰ میلی متر بارندگی داشته ایم که در مقایسه با ۴۶۹ میلی متر بارش سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته است و استان وارد تنش آبی شده است که صرفه جویی در مصرف آب در همه بخش ها در مقطع کنونی امری ضروری تلقی می شود.

ستوده ادامه داد: رواناب بخصوص منابع آب ورودی به سدهای استان کاهش شدیدی داشته و سدهای اکباتان و آبشینه بعنوان تامین کننده آب شرب ، از مهر ماه قادر به تامین آب نبوده و احتمالا در آبان ماه خشک خواهد می شود، لذا با ادامه روند موجود تامین آب شرب با مشکلاتی مواجه خواهد شد. 

وی با بیان اینکه سد اکباتان همدان با کاهش ذخیره آبی نسبت به ماه‌های گذشته مواجه شده است، افزود: حجم سد اکباتان در حال حاضر به 14 میلیون کاهش یافته و42 درصد از ذخیره سد پر شده است.
منصور ستوده یاد آور شد: حجم رواناب ورودی به سد اکباتان نسبت به سال گذشته به یک،سوم کاهش یافته بطوریکه در سال گذشته حدود 64 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سد اکباتان شده که این میزان در سال جاری به 24 میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

ستوده ادامه داد: وضعیت منابع آبی استان همدان نسبت به سال‌های گذشته با کاهش جدی مواجه است که انتظار می‌رود صرفه‌جویی لازم برای جلوگیری از بروز بحران توسط مصرف کنندگان آب در بخش شرب،کشاورزی و صنایع و خدمات انجام شود.

مدیر عامل آب شرکت منطقه ای همدان گفت: به دلیل کمبود بارندگی در سال آبی جاری و وقوع خشکسالی کشت دوم محصولات کشاورزی در استان ممنوع می باشد بویژه کشت پاییزه در اراضی پایین دست سد های اکباتان و سایر سدهای تامین کننده آب شرب.

وی با اشاره به اینکه همدان امسال از ذخایر آبی مناسبی برخوردار نیست و باید صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف در اولویت قرار گیرد، عنوان کرد: تلاش بر این است تا برای تابستان امسال علاوه بر تامین منابع آب جایگزین ذخیره مناسبی را در سدهای استان همدان نگه‌داریم تا دچار مشکل نشویم.

ستوده با بیان اینکه 30 درصد از حجم سد نعمت آباد پر است، خاطرنشان کرد: حجم فعلی سد آبشینه نیز  2.7 میلیون مترمکعب است که 55 درصد از حجم کلی آن پر است با توجه به مصرف روزانه اب شرب شهر های همدان، این سد نیز در مهر ماه آبی برای برداشت نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه 52 درصد حجم سد سرابی تویسرکان پر شده است، یادآور شد: حجم فعلی آن 4.8 میلیون مترمکعب است.

ستوده با اشاره به اینکه 94 درصد از مخزن سد کلان ملایر پر آب است، بیان کرد: 42 میلیون مترمکعب آب در پشت سد کلان شهرستان ملایر ذخیره شده است.

ستوده با تاکید بر اینکه برای حراست و حفاظت از منابع آب های زیر زمینی نیز باید با نگرشی جدی تر و اساسی تر به قانون احیاء و تعادل بخشی توجه کنیم تا بتوانیم در پایان سال جاری مطابق تکلیف تعیین شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب، ذخیره و صرفه جویی در مصرف آب داشته باشیم، اظهار کرد: جلوگیری و برخورد با تخلفات در حوزه منابع  آب زیر زمینی نظیر انسداد چاه های غیر مجاز، توقیف ادوات حفاری غیر مجاز و نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های دارای پروانه بهره برداری به منظور کنترل میزان برداشت آب نیز باید جدی تر از سال های گذشته در دستور کار کلیه امور ها قرار گیرد.

مدیر عامل آب شرکت منطقه ای همدان تصریح کرد: بیشترین میزان مصرف آب در استان به دو بخش کشاورزی و خانگی اختصاص دارد که این امر نشان از ضرورت اصلاح جدی الگوی مصرف آب در این بخش و جلوگیری از کشت محصولات پر آب بر و کشت دوم را دارد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: با نظارت درست و برنامه ریزی مناسب در حوزه حفاظت و بهره برداری، انتظار می رود که امسال حداکثر بهره وری را از امورهای منابع آب و به ویژه گروه های گشت و بازرسی شاهد باشیم.

ستوده در ادامه گفت: بر اساس طرح اضطراری آب‌رسانی به همدان، موضوع تأمین آب از چاه‌های منطقه خالق‌وردی و دره مرادبیک مد نظر قرار گرفت اظهار کرد: این طرح چند سال گذشته مطرح شد و پس از ظرفیت یابی و شناسایی چاه‌ها در 70 کیلومتری منطقه خالق‌وردی حفاری آغاز شد.

وی ادامه داد: لوله گذاری طرح اضطراری بطور کامل انجام شده است وتنها نصب تعدادی شیرآلات و همچنین بخشی از کارهای تصفیه خانه طرح باقیمانده است که در تلاش هستیم هرچه سریعتر شیرآلات نصب و عملیات سیویل انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: طرح ضربتی تامین آب شرب همدان بطول 70 کیلومتر از مخزن کیتو تا مخزن انصارالامام در حال اجراست  تا بتوانیم در تابستان بخشی از تنش آبی حاکم بر استان را مدیریت نماییم.

وی افزود: با توجه به بروز خشکسالی و کمبود منابع آب سطحی و زیرزمینی در سالجاری و به منظور تامین کوتاه مدت آب شرب باید به سمت شناسایی چاه‌های کشاورزی که امکان استفاده آن برای شرب است رفت و آنها را از کشاورزان اجاره کرد تا در موقع بحران بتوان از آنها بهره برد.

ستوده با اشاره به اینکه تامین حق‌آبه های کشاورزی روستاهای شورین، سنگستان و آبشینه براساس ورودی آب رودخانه بمیزان 2/2 میلیون مترمکعب است، گفت: یکی از اساسی ترین اقدامات، لوله گذاری یا احداث کانال بتنی انتقال آب از سد اکباتان به اراضی کشاورزی این سه روستا است که پیشنهاد میشود به دلیل صرفه جویی در مصرف آب و افزایش راندمان این خطوط انتقال توسط توسط سازمان جهاد کشاورزی انجام گردد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان تاکید کرد : با توجه به محدودیت منابع آبی سد اکباتان و خشکسالی های پی در پی حادث شده، به نظر می رسد یکی از اولویت های کشاورزان پایین دست سد اکباتان پیگیری و اجرای خطوط انتقال اب کشاورزی به اراضی آنهاست. و در حال حاضر هیچ توجیح فنی و اقتصادی برای انتقال آب از طریق کانال های سنتی وجود ندارد

وی اشاره کرد، طرح انتقال آب از دره مرادبیگ به تصفیه خانه شهید بهشتی، حدود نه کیلومتر است و افزود: با توجه به محدودیت اعتباری، حدود ۲ کیلومتر آن انجام شده است.

ستوده، هدف از اجرای طرح انتقال آب دره مرادبیگ در فصول غیر زراعی و باغداری را تامین آب برای مصرف شرب شهر همدان دانست و یاد آور شد:  با اجرای این  طرح میزان مصرف آب در فصول غیر زراعی از سد اکباتان کاهش پیدا می کند، تا بتوان حجم آب بیشتری را برای تابستان در مخزن سد ذخیره کرد که برای تکمیل این طرح به اعتباری حدود 150

میلیارد ریال با قیمت های فعلی و فهرست بهای سال جاری اعتبار نیاز است.

وی افزود: منابع تأمین و توزیع آب شرب شهر همدان شامل سد اکباتان سدآبشینه رودخانه عباس آباد چشمه دره مرادبیگ چاهها است که بمیزان 1700 لیتر درثانیه می باشد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای از مهمترین برنامه های خود در جریان خشکسالی به
هدایت آبهای سرشاخه سیمین و ارزانفود بالادست سد اکباتان به مخزن دریاچه برای مصارف شرب

اطلاع رسانی بمنظور آگاهی رسانی به مردم شهر همدان درخصوص وضعیت آب همدان و درخواست رعایت صرفه جویی

تحویل آب کشاورزی روستاهای شورین سنگستان و آبشینه حداقل به میزان حداقل 2.2 میلیون متر مکعب

اطلاع رسانی به شورای اسلامی روستاهای آبشینه، سنگستان و شورین بمنظور جلوگیری از کشتهای پاییزه و بهاره و تابستانه در اراضی که از سد اکباتان مشروب میگردند

شناسایی چاههای آب کشاورزی نزدیک خطوط انتقال آب شرب برای اجاره

شناسایی چاه های آب کشاورزی نزدیک چاههای آب شرب دارای اضافه برداشت برای نصب کنتور

شناسایی و انسداد چاههای غیر مجاز در حریم چاههای آب شرب

اجرای طرح اضطرای آبرسانی به همدان از چاههای خالق وردی

اجرای آبرسانی از رودخانه دره مرادبیک به تصفیه خانه شهید بهشتی اشاره داشت.
همچنین در ادامه مهندس حسینی بیدار مدیر عامل آبفای استان برنامه ها شرکت آب و فاضلاب استان را در مواجهه با خشکسالی

کف شکنی ، تعمیق ؛ لایروبی و تغییر محل چاههای آب شرب فعلی برای افزایش آبدهی

حفر چاه جدید آب شرب در مناطق دارای پتانسیل

استفاده از چاههای کشاورزی و تحویل پساب به آنها

ادامه تامین آب شرب از رودخانه خاکو و چشین

ادامه تامین آب شرب از رودخانه دره مرادبیک

شناسایی مشترکین پر مصرف و صدور اخطاریه و یا قطع موقت انشعاب آنها

کاهش 25 درصدی مصرف آب شرب دستگاههای اجرایی

کاهش مصرف خانگی ، خدمات ، تجاری و...

جداسازی آب شرب از فضای سبز شهرداریها و مجتمع های مسکونی و تجاری

نصب فشارشکن در مکان های مختلف

تشکیل گروه های نشت یابی و جلوگیری از پرت شبکه آب شرب

عدم فروش انشعاب برای ساختمان سازی تا اطلاع ثانویه

وسازمان جهاد کشاورزی استان برنامه هایی چون
جلوگیری از کشت دوم محصولات کشاورزی

جلوگیری از کشت پاییزه در اراضی پایین دست سد اکباتان
کشت محصولات زراعی کم آب بر در شرایط خشکسالی

جلوگیری از توسعه باغات اراضی بالادست سد اکباتان توسط منابع طبیعی

روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان

 

 

 

کد خبر: 1844
  تاریخ خبر : 1400/05/03
 همایون
 520
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 46
  • بیشترین بازدید همزمان : 507
  • بازدید امروز : 4,462
  • بازدید دیروز : 6,969
  • کل بازدید : 5,422,293
  • آخرین به روزرسانی : 1403/02/05 09:19:46
  • شناسه IP شما : 18.221.208.183

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :