در چهل و ششمین جلسه شورای حفاظت ازمنابع آب استان همدان مطرح شد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، در ابتدای این جلسه مهندس منصور ستوده گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به میزان 456 میلیمتر بارندگی در استان داشتیم که نسبت به میانگین بلند مدت 38 درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: حجم ذخیره مخزن سد اکباتان در حال حاضر به 35 میلیون مترمکعب است که به میزان 100 درصد حجم مخزن سد را تشکیل می دهد.
ستوده افزود: حجم ذخیره آب در مخزن سد کلان ملایر 44 میلیون مترمکعب و در سد سرابی 9 میلیون متر مکعب می باشد و صد در صد پرهستند.
وی افزود: در مجموع تاکنون تعداد 286 جلسه شورای حفاظت از منابع آب در استان و شهرستانها برگزار گردیده است .
ستوده تصریح کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد 65 حلقه از چاههای غیرمجاز ودارای حکم قضائی با حجم آب صرفه جویی شده بیش از 2 میلیون و 500 هزار مترمکعب وعمق انسداد بیش از 3 کیلومتر پرو مسدودشده است.
وی تاکید کرد: در مجموع از ابتدای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی از سال 93 تاکنون تعداد 4029 حلقه چاه غیرمجاز با حجم آب صرفه جویی شده بیش از 272 میلیون مترمکعب وعمق انسداد 138 هزار متر پرو مسلوب المنفعه گردیده است.
ستوده افزود: در مجموع تعداد 4781 دستگاه کنتور هوشمند آب وبرق بر روی چاههای مجاز نصب گردیده که بیشترین آنها مربوط به دشت رزن – قهاوند است.
وی ادامه داد: تعهد ما برای نصب کنتور در سال98 طبق سند راهبردی تعداد 550 دستگاه بوده است که بیش از 594 دستگاه نصب شد، که پیشرفت 108درصدی نسبت به تعهد نصب را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: از آغاز سالجاری تاکنون نیز تعداد 31 دستگاه کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه های مجاز استان نصب گردیده است.
ستوده افزود: تعداد 825 پروانه بهره برداری چاه های مجاز استان اصلاح و تعدیل شده است که بمیزان نزدیک به 15 میلیون مترمکعب صرفه جویی در منابع آب زیرزمینی را به دنبال داشته است.
وی ادامه داد: خوشبختانه با لایروبی رودخانه های استان بطول بیش از 130 کیلومتر در فروردین امسال مشکلی از جهت سیلاب نداشتیم و توانستیم بخوبی آنرا مدیریت کنیم.
ستوده تاکید کرد: پس از مطالعه مشاور و هماهنگی های لازم با مدیران ادارات منابع آب شهرستان های تابعه و بازدیدهای میدانی و استفاده از ظرفیت شوراها و دهیاران روستاها، ابتدا نقاط اولویت دار شناسایی و عملیات اجرایی لایروبی انجام شده است.
وی گفت: تعداد 221 پرونده مربوط به تصرف بستر و حریم رودخانه، با پیگیری و همکاری دستگاه قضایی منجر به آزاد سازی 84800 متر مربع از این رودخانه ها در استان شده است.
در پایان این جلسه مهندس عراقی معاون امور عمرانی استاندار گفت: از زحمات وپیگیری شرکت آب منطقه ای در راستای ساماندهی و لایروبی رودخانه ها و همچنین مدیریت سیلاب بخصوص سیلاب فروردین سال 98 تشکر می کنم.
وی گفت: انجام لایروبی وآزادسازی تصرفات در حاشیه رودخانه ها جزء اهم فعالیت های شرکت آب منطقه ای است و طبیعتا" در این راستا افراد سودجو ومتصرفین اراضی ملی مشکلاتی را در مسیر اجرا و عملیات بوجود می آورند و در جهت تسریع در اجرای کار و قطع دست سودجویان همکاری و همراهی بیش از پیش مراجع قضایی و انتظامی مورد نیاز است.
عراقی افزود: ایمن سازی رودخانه ها در شهرها و روستاها و نیز خارج از مراکز جمعیتی منجر به آسایش خاطر هموطنان شده و از بروز خسارت های جانی و مالی جلوگیری خواهد نمود.
وی خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم جلوی توسعه را در استان بگیریم و باید تمهیدات لازم را جهت ورود سرمایه گذار به استان اندیشیده شود که البته آنهم باید در چارچوب قانون باشد.
عراقی افزود: باید به سرمایه گذاران تمامی واقعیت ها گفته شود و شفاف با او برخورد شود و سپس از آنان حمایت کامل را انجام داد.
وی در پایان گفت: مهمترین رکن آگاهی بخشی جامعه است که هرچه آگاهی مردم بیشتر شود کارها با سهولت و بدون تنش انجام خواهد شد.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان