برگزاری دومین کارگاه آموزشی معلمان رابط طرح داناب در استان همدان

دومین کارگاه توجیهی رابطین طرح داناب با حضور معلمین رابط این طرح در شرکت آب منطقه ای همدان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه مصرف سالیانه آب مصرفی استان همدان دو میلیارد و 200 میلیون مترمکعب است، گفت: صرفه جویی 10 درصدی در منابع آب های زیر زمینی به اندازه دوسال آب مصرفی شرب مردم را تامین می کند.

وی افزود: سالیانه دو میلیارد متر مکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می شود که رقم بسیار بالایی است و منابع آبی ما را تهدید می کند.

ستوده تصریح کرد: اگر به همین روال مصرف آب های زیر زمینی ادامه یابد در سال های آتی دیگر آبی در آبخوان ها و دشت ها وجود نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه در سال 69، چهار حلقه چاه در اختیار شهرک صنعتی ویان قرار داده ایم، افزود: در حال حاضر تنها دو چاه دارای آبدهی است.

مهندس ستوده با اشاره به اینکه متاسفانه در سال های گذشته در حوزه آب همکاری خوبی صورت نگرفته است، تصریح کرد: ولی در حال حاضر همه و همه کمک می کنند تا مسئله و معضل آب را حل کنیم.

وی به طرح تعادل بخشی منابع آب های زیر زمینی و طرح ملی داناب اشاره کرد و گفت: 11 پروژه از این طرح مربوط به ما است.

ستوده از نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه ها خبر داد و اظهار کرد: اطلاع رسانی و فرهنگ سازی صرفه جویی در مصرف آب مربوط به طرح داناب است که در آن قشر دانش اموزی و روستاییان را هدف قرار داده ایم تا بدانند که با این مصارف روستایی چه ضرر و زیانی به آب های زیرزمینی وارد می کنند.

 وی اظهار کرد: متولی طرح اجرای طرح داناب جهاددانشگاهی است که کتابچه هایی را برای آموزش به مربیان و دانش آموزان تهیه کرده و محتوای آن را برای تایید تحویل شرکت آب داده است.

ستوده تاکید کرد: ما میخواهیم دانش اموزان سفیر ما باشند و با تزریق اطلاعات ما به والدین و اقوامشان در صرفه جویی آب های زیر زمینی موثر واقع شوند.

وی گفت: به کمک این طرح به دنبال تعییر سیستم آبیاری سنتی به نوین و تعویض الگوی کشت از پرآب به کم آب هستیم چراکه کشت گیاهان دارویی و زعفران نوعی صرفه جویی در مصرف آب است.

ستوده در خصوص طرح ملی و دانش اموزی داناب اظهار کرد: میانگین بارندگی استان در سال 330 میلیلیتر است که نسبت به مساحت استان 67 درصد آن تبخیر می شود و آب باقی مانده از آن معادل 688 میلیون متر مکعب است.

وی افزود: 90 درصد از آب ها در بخش کشاورزی، 3 درصد در بخش صنعت و 6 درصد هم برای شرب مصرف می شود.

ستوده با بیان اینکه هرچه تعداد چاه ها بیشتر باشد، سطح ابخوان ها زودتر به پایین می رود، تصریح کرد: سالی یک متر از سطح آب های زیر زمینی پایین می رود و متاسفانه در کبودراهنگ طی چند سال گذشته 40 متر از سطح آب های زیر زمینی کاسته شده است.

وی با بیان اینکه در کبودراهنگ شاهد نشست دشت ها هستیم، اظهار کرد: این نشست بر اثر برداشت بیش از حد از سفره آب رخ می دهد بنابراین تمام تلاش و توان خود را برای حفظ آب های زیر زمینی قرار می دهیم.

ستوده در پایان گفت: امیدواریم با طرح جهاددانشگاهی و قرادادی که با آن منعقد کرده ایم بتوانیم به اهداف خود دست یافته و جلوی بیابان زایی و فاجعه زیست محیطی را بگیریم.

در ادامه معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی به بیان اهمیت اجرای طرح داناب و همچنین کیفیت بخشی به آموزش پرداخت و وی همچنین توضیحاتی در خصوص نحوه اجرای این طرح ،چگونگی تدریس و برگزاری آزمونها بیان نمود .

سلیمان آبادی افزود: باید تلاش کنیم علاوه بر دانش آموزان خانواده ها نیز آموزش ببینند و درگیر این طرح بسیار مهم شوند .

در پایان جلسه مسئول معلمین رابط حاضر در این طرح  اعلام همکاری و تعامل کامل با شرکت آب منطقه ای و جهاد دانشگاهی جهت اجرای طرح داناب را اعلام نمود و ابراز امیدواری کرد که این طرح به نحو احسن انجام خواهد شد .

گفتنی است در پایان این جلسه اقلام آموزشی مرتبط با این طرح در اختیار رابطین قرار گرفت .

روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان

کد خبر: 973
  تاریخ خبر : 1395/09/22
 1152
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 38
  • بیشترین بازدید همزمان : 507
  • بازدید امروز : 2,259
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,644,008
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/26 13:57:38
  • شناسه IP شما : 3.138.143.25

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :