به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، در ابتدا مهندس مرتضی عزالدین مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان ضمن خیر مقدم به مهمانان حاضر در این نشست گفت: در ده سال آینده وضعیت کمی و کیفی آب کشور و جهان مطلوب نخواهد بود بطوریکه در حال حاضر آمارهایی که ارائه می شود نشان می دهد که در دنیا از هر سه نفر یک نفر دسترسی به آب سالم ندارد و پیش بینی شده است که با ادامه این روند در سال 2025 از هر سه نفر دو نفر با مشکل کمبود آب مواجه خواهد شد.
وی افزود: با توجه به کمبود آب در جهان با چند پدیده مواجهیم که از جمله آن مرگ خاموش منابع آبی است که هم در بحث کیفی و هم در بحث کمی اثرات جبران ناپذیری را خواهد گذاشت.
عزالدین گفت: پدیده بعدی که گریبانگیر همه کشورها شده است محصولات کشاورزی است که از نظر قیمت افزایش چشمگیر داشته است و کیفیت آن رو به کاهش است و بهره وری کمی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان ادامه داد: در کشور ما و بخصوص در استان همدان مهاجرت از روستا به دلیل کم آبی رشد چشمگیری داشته است چنان که همدان با جمعیت 600 هزار نفر 120 هزار نفر حاشیه نشین دارد که بی شک دلیل آن کم آبی ومشکلات کیفی آب است.
عزالدین افزود: بیش از 75 درصد سطح کشور ما بارش آن زیر نرمال است که این وظیفه ما را در بحث حکمرانی آب سنگین تر می کند.
وی گفت: استان همدان اکنون بیش از 90 درصد منابع تجدید پذیر خود را استفاده می کند که این امر باعث بروز تنش آبی در استان شده است.
در ادامه مهندس میبدی مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری وزارت نیرو ضمن تشکر از شرکت آب منطقه ای همدان به منظور برگزاری این نشست، اظهار امیدواری کرد و گفت: نظام نامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب وزارت نیرو در سال 1391 توسط معاون محترم آب و آبفا به شرکت های مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران و مهندسی آب و فاظلاب کشور و شرکت های زیر مجموعه آنها برای اجرا ابلاغ گردید.
وی گفت: به طورکلی هدف از انجام این پروژه بررسی تطبیق نظام های مدیریت کیفی منابع آب در کشورهای مختلف جهان و بومی سازی و مطابقت آن با 10 کشور مهم جهان است که مشاور در حال انجام آن می باشد.
مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری وزارت نیرو افزود: از نظر کیفیت منابع آب شرب شهری 99 و آب روستایی 97 درصد مطلوبیت وجود دارد که در سطح کشورهای منطقه وضعیت مناسبی است .
میبدی گفت: برای افزایش کیفیت منابع آب و کاهش آلودگی آن با توجه به کاهش منابع آب در کشور ، همه آزمایشگاههای کشور را تجهیز می کنیم تا علاوه بر اندازه گیری مسائل میکروبی ، فلزات سنگین موجود در آب هم آزمایش شود .
وی آموزش نیروی انسانی متخصص در این زمینه را نیز یکی دیگر از اقدامات وزارت نیرو برای حفظ سلامت آب در کشور عنوان کرد.
در پایان این نشست معاونان و کارشناسان شرکتهای آب منطقه ای ، آبفا و آبفار استانهای همدان ، کرمانشاه ، لرستان ، مرکزی و ایلام با یکدیگر تبادل نظر کردند.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان