به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس مرتضی عزالدین در برنامه زنده افق خدمت در صداوسیما مرکز همدان با بیان اینکه از سال ۹۳ تاکنون 1584حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شده است افزود: با انسداد این تعداد چاه غیرمجاز به میزان 156 میلیون مترمکعب در مصرف منابع آبی همدان صرفهجویی شده است.
وی با بیان اینکه تا پایان سال جاری نیز ۲۰۰۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای آب در استان همدان نصب میشود، گفت: کنترل، نگهداری و تعمیرات در سازههای موجود در بخش صنعت آب اهمیت بالایی دارد.
عزالدین همچنین بااشاره به انجام بیش از ۲۰۰۰ مورد بازدید از چاههای استان همدان عنوان کرد: نتیجه این بازدیدها جلوگیری از اضافهبرداشت ۳۳۰ چاه کشاورزی بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان یادآور شد: دو هزار و 812 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای همدان نصب شده است، گفت: از این تعداد هزار و ۹۲۲ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی نصب شده است.
وی با تاکید بر اینکه انسداد ۷۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سال گذشته سبب صرفهجویی ۵۸ میلیون مترمکعبی در منابع آبی زیرزمینی شده است، عنوان کرد: در موضوع صرفهجویی فضای مناسبی برای کار و تلاش وجود دارد تا در بخش صنعت و کشاورزی با اجرای صرفهجویی و افزایش بهرهوری به دستاوردهای مناسبی دست یابیم.
عزالدین تاکید کرد: براساس هدفگذاری صورت گرفته امسال ۵۵۰ حلقه چاه غیرمجاز در همدان مسدود میشود که تاکنون 223 حلقه مسدود و 17 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی شده است.
وی با بیان اینکه اعتبار مناسبی جهت به تعادل رساندن منابع آبی استان درنظر گرفته شده، گفت: این طرح ملی که در پانزدهمین جلسه شورای عالی آب به تصویب رسیده، شامل 15 پروژه می باشد که 11 پروژه این طرح در وزارت نیرو و 3 پروژه در وزارت جهاد کشاورزی و 1 پروژه در سازمان زمین شناسی کشور فعالیت خواهند داشت.
مرتضی عزالدین وضعیت دشت های استان را همچنان نامطلوب ارزیابی کرد و افزود: وضعیت همه دشتهای استان ممنوعه می باشند و از این بین وضعیت دشت کبودرآهنگ به مرحله بحرانی رسیده است.
وی ضمن تشکر از استاندار، نمایندگان مجلس، فرمانداران، قضات دادگستری و نیروی انتظامی در همکاری و تعامل بسیار خوبی که در این مورد با این شرکت داشته اند، افزود: فضای استان در زمینه مسدود کردن چاه های غیر مجاز مضر به مصالح عمومی و حفرشده بعد از سال 85 بسیار مساعد است.
عزالدین تاکید کرد: برای رسیدن به حجم آب قابل برنامه ریزی شده دشت های استان راهکارهایی در طرح احیا برای ما دیده شده است که از جمله آنها انسداد چاههای غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت ها، نصب کنتورهوشمند، تغییرالگوی کشت وچند مورد دیگر می باشد.
عزالدین با اشاره به اینکه دو پروژه تصفیهخانه ملایر و تویسرکان به روش مالی BOT به بخش خصوصی واگذار شده است تصریح کرد: اجرای این دو پروژه نیاز به 80 میلیارد تومان سرمایهگذاری داشت که با واگذاری آن به بخش خصوصی اجرای آن آغاز شد.
وی افزود: جهت اتمام کامل پروژه های آبی استان نیاز به 800 میلیارد تومان اعتبار است که بتوانیم کل پروژه ها را به اتمام برسانیم.
عزالدین گفت: سد شنجور رزن در مراحل پایانی قرار دارد و به تازگی آبگیری شده است و همچنین و همچنین در خصوص سد نعمت آباد اسدآباد را سعی ما بر این است تا شش ماهه اول سال 96 کار آن را به پایان برسانیم.
وی تصریح کرد: پروژه خط انتقال تالوار تا کنون 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به میزان 122 کیلومتر لوله گذاری انجام شده است که در صورت تخصیص بموقع اعتبار کار با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان