مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان همدان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس مرتضی عزالدین با بیان اینکه طرح احیاء سفرههای زیرزمینی دارای 15 بند است که اکثر بندهای آن به شرکت آبمنطقهای باز میگردد، اظهار کرد: مهمترین این بندها مربوط به انسداد چاههای غیر مجاز، نصب کنتور هوشمند، تزریق مصنوعی و مباحث مربوط به فرهنگسازی است که وظایف وزارت نیرو را تشکیل میدهد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان همدان با بیان اینکه سالانه 250 میلیون متر مکعب آب کسری مخزن در استان همدان مواجه بودیم، افزود: در حدود 20 سال گذشته ما با 5 میلیارد متر مکعب کسری مخزن رو به رو شدیم.
وی با بیان اینکه طی برنامه ششم توسعه باید سطح آبهای زیرزمینی ثابت نگاه داشته شود، تصریح کرد: یعنی سالانه به دلیل برداشت بیرویه، آب یک متر عمودی افت میکرد، بنابراین به دنبال ثابت نگاه داشتن آن هستیم تا در طی برنامه پنج ساله ششم توسعه، کسری مخزن صورت نگیرد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان همدان ادامه میدهد: در نظر است تا طی یک برنامه 20 ساله، میزان آبخوانها را به سطح 20 سال گذشته بازگردد.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم تمام تلاش خود را برای به ثمر رساندن این برنامه به کار بسته است، خاطرنشان کرد: در دولتهای گذشته تنها هشت شورای ملی آب تشکیل شده است و تنها در این دولت 15 جلسه شورای آب به ریاست رئیس جمهور و معاون اولش برگزار شده است.
عزالدین با بیان اینکه اعتبارات خوبی برای طرح تعادلبخشی در نظر گرفته شده است، گفت: به دنبال این هستیم که طی برنامه 20 ساله بیش از 52 درصد دشتهای کشور که ممنوعه شدند به حالت اول بازگردند.
وی با اشاره به اینکه در شورای حفاظت استان مباحث مختلف آبی مطرح میشود، اظهار کرد: یکی از تکالیف سازمان جهاد کشاورزی، ارائه برنامه برای تغییر الگوی کشت است زیرا بیش از90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان با بیان اینکه تمام دغدغه برای صرفهجویی در آبهای زیرزمینی است که اغلب به مصرف کشاورزی میرسد، افزود: سازمان جهاد کشاورزی نیز همواره همراه بوده و به دنبال انجام تکالیفش است.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی در استان همکاری مطلوبی را در اجرای طرح احیاء و تعادلبخشی داشته، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم در مناطق مختلف استان با میزان آبی که تخصیص داده میشود، بهرهوری را افزایش داده و محصولات مناسبی را کشت کنیم.
عزالدین با تأکید بر اینکه میزان مصرف آب در بخش شرب هفت درصد و در بخش صنعت حدود سه درصد است، ادامه داد: بیشتر منابع آبی زیرزمینی به مصرف کشاورزی میرسد که به دلیل کمبود بارندگی، برداشت بیرویه و اضافه برداشت از منابع زیرزمینی سالانه شاهد کسری مخزن هستیم.
وی با اشاره به اینکه میزان آب ورودی به زمین باید با میزان برداشت یکسان باشد، خاطرنشان کرد: متأسفانه طی چند سال گذشته با غفلتی که در کل کشور رخ داده، برداشتها بیشتر از ورودی بوده و به همین دلایل با کاهش مخزنها مواجه شدیم.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان همدان با بیان اینکه این کسریها باید جبران شود، گفت: طی سه سال گذشته 1519 حلقه چاه غیر مجاز به طول 60 کیلومتر مسدود شده که طی آن بیش از 150 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شده است.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان