معاون امور عمرانی استاندار همدان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، محمودرضا عراقی در مراسم شکرگزاری سرریز سد سرابی تویسرکان اظهار داشت: سد سرابی که اهمیت بالایی برای منطقه داشت، خوندلهای بسیاری برای آن خورده شد امروز سرریز کرده و باعث امید مردم شده است.
وی با اشاره به اینکه حق مردم تویسرکان همین بوده چراکه پای کشور خود ایستاده و جایگاه انقلاب را حفظ کردهاند، گفت: سدها معمولا در یک دولت شکل نمیگیرد بلکه باید در طول زمان اجرایی شود و کل منطقه را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
عراقی با بیان اینکه آب مادهای بیبدیل بوده و باید ارزش واقعی آن مشخص شود، تصریح کرد: منابع آبی از اهمیت بالایی برخوردار هستند که باید تلاش شود آن را به درستی مدیریت کرد.
وی با اشاره به اینکه نهضت سدسازی از دوران سازندگی آغاز شد، گفت: نماینده وقت تلاش بسیاری برای تصویب و آغاز عملیات اجرایی سد سرابی تویسرکان داشت ولی با پیگیری و تلاش موفق به تصویب و اجرای این پروژه شدند.
معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه آب شرب باید به هر قیمتی تامین شود، تصریح کرد: تامین آب شرب و کشاورزی شهرستان تویسرکان از مهمترین اهداف این سد بود ولی اجرای سد به منظور حفظ کشاورزی موجود بوده و نباید توسعه داده شود.
وی تشکیل تعاونی آببران را ارزشمند دانست و گفت: این امر سبب مشارکت مردم در بهرهبرداری از آب شده و به طور قطع سبب میشود تا شاهد مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی شهرستان تویسرکان باشیم.
عراقی با اشاره به اینکه درختان بسیاری در منطقه سد سرابی تویسرکان وجود داشت که به سبب اجرای سد قطع شد، گفت: ولی مردم تلاش بسیاری داشتند تا این سد اجرایی شود و همین امر سبب شد تا از دلبستگیهای خود یعنی همان درختان جدا شوند.
وی با بیان اینکه زمانی برخی به سدسازی حمله کرده و این مسئله را اشتباه میدانستند، گفت: در مناطق خشک و دارای خشکسالی باید آب را ذخیره کرده و به درستی استفاده کنیم، اگر سدهای همدان از جمله سد اکباتان وجود نداشت در سالهای گذشته آبی برای شرب وجود نداشت.
عراقی بیان کرد: اگر سد اکباتان وجود نداشت به طور قطع مشکلات بسیاری در سطح شهرستان همدان به وجود میآمد و همین امر میطلبد که سدهای مخزنی در شهرها ایجاد شود تا آب موردنیاز برای یک یا دو سال ذخیره شود.
معاون استاندار همدان با بیان اینکه اجرای سد در مناطق خشک از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: دوره بارندگی مشخص بوده و ممکن است هر 10 سال یک بار شاهد بارندگی مناسبی باشیم که باید ذخیرهسازی شود.
وی با اشاره به اینکه سد کلان ملایر 35 میلیون مترمکعب ذخیره دارد، گفت: اگر خط انتقال سد کلان ملایر اجرا شده بود نزدیک به سه سال میشد آب شهرستان ملایر را از طریق این سد تامین کرد.
عراقی عنوان کرد: متاسفانه استراتژی آب در سالهای گذشته به خوبی مشخص نشده و اولویتبندی پروژهها انجام نشد و تعدد پروژهها سبب شد تا اعتبارات عمرانی به پروژههای بسیاری تخصیص یافته و هیچکدام نیز به بهرهبرداری نرسند.
وی با بیان اینکه پروژه خط انتقال سد سرابی تویسرکان و کلان ملایر به سبب کمبود اعتبار تاکنون اجرایی نشده است، گفت: در دولت یازدهم پروژهها اولویتبندی شده و براساس اولویتها اعتبارات تخصیص مییابد تا پروژهها را به بهرهبرداری رساند.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان