مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان خبر داد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس مرتضی عزالدین اظهار داشت: از ابتدای سال 93 تا پایان سال گذشته هزار و 359 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شده که سبب صرفهجویی 139 میلیون مترمکعبی در مصرف آبهای زیرزمینی همدان شده است.
وی عمق انسداد چاههای غیرمجاز را 53 کیلومتر اعلام کرد و گفت: بیشترین چاههای غیرمجاز در کبودراهنگ با 269 حلقه، رزن با 248 حلقه و همدان با 189 حلقه مسدود شده است.
عزالدین تصریح کرد: سال گذشته 700 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان براساس احکام قضایی مسدود شده که این امر سبب صرفهجویی بیش از 58 میلیون مترمکعبی در مصرف آب زیرزمینی شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال مجوز انسداد بیش از 625 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان صادر شده است، افزود: خوشبختانه همکاری مناسبی بین دادگستری و نیروی انتظامی برای انسداد چاههای غیرمجاز در همدان وجود دارد که منتج به این عملکرد شده است.
عزالدین با اشاره به اینکه روند انسداد چاههای غیرمجاز تسریع پیدا کرده و مماشاتی در این زمینه صورت نمیگیرد، اظهار داشت: طول چاههای مسدود شده در سال گذشته 23 کیلومتر بوده است.
وی تاکید کرد: همچنین با چاههای مجاز استان همدان که برداشت بیشتر از پروانه بهرهبرداری دارند نیز برخورد میشود تا در راستای حفاظت از منابع آبی استان همدان گامهای اساسی و جدی برداشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه وضعیت منابع آبی استان همدان رضایتبخش نبوده و باید حفاظت جدی از منابع موجود صورت گیرد، گفت: نیاز است تا تمامی مردم نسبت به حفظ منابع آبی موجود احساس تکلیف کنند تا بتوان ماهها و سالهای آینده را مدیریت کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان اظهار داشت: بارشهای اخیر سبب بهبود وضعیت منابع آبی همدان شده ولی با توجه به اینکه بارشها به صورت برف بوده هنوز حجم بالایی به ذخیره سد اکباتان اضافه نشده و نیاز است تا مردم در مصرف آب صرفهجویی لازم را داشته باشند.
عزالدین با اعلام اینکه هزار چاه غیرمجاز برای انسداد در استان همدان شناسایی شده است، تصریح کرد: بدون هیچ مماشاتی چاههای غیرمجاز در استان همدان مسدود میشوند تا بتوان منابع آبی زیرزمینی را تعادل رساند.
وی با اشاره به اینکه اکیپهای گشت و بازرسی به طور شبانهروزی دشتهای استان را بازرسی میکنند، عنوان کرد: تعداد 24 گروه اکیپ گشت و بازرسی در راستای نظارت بر چاههای مجاز، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از رودخانههای استان به طور شبانه روز دشتها را کنترل میکنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان اظهار داشت: تاکنون دو هزار و 266 حلقه چاه مجاز مجهز به کنتور هوشمند آب و برق شده و از این تعداد کارت هزار و 455 حلقه چاه شارژ شده.
وی عنوان کرد: در بخش چاههای دیزلی نیز تعداد 46 دستگاه کنتور حجمی نصب شده که این روند به طور جدی و با سرعت در حال انجام است و شرکت آب منطقهای این برنامه را با توان بالا ادامه میدهد.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان