به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده در گردهمایی مجمع عمومی سالیانه کشاورزان که در مسجد قمربنی هاشم شهرک فرهنگیان همدان برگزارشد گفت: سالانه حدود 6میلیارد متر مکعب نزولات جوی داریم و متاسفانه از این مقدار حدود 67 درصد در تبخیر و به جو بر می گردد و مقداری در حدود6/2 میلیون متر مکعب به صورت آب باقی می ماند که 2 میلیارد متر مکعب آن به صورت سفره های آب زیر زمینی در می آید و از طریق 17 هزار چاه آب مجاز و 3 هزار دهنه چشمه و 1600 رشته قنات به سطح زمین می آوریم و 600 میلیون متر مکعب از نزولات آسمانی نیز به صورت آب جاری مورد بهره برداری قرار می گیرد.
ستوده افزود: دولت تدبیر وامید توجه ویژه ای به بحث آب دارد وپروژه های مختلفی را در دست اجرا داردکه مهمترین آن طرح احیاء وتعادل بخشی منابع آب زیرزمینی است که دارای 15 ریزپروژه است و 11پروژه آن درحوزه آب منطقه ای است که میتوان انسدادچاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند آب وبرق و تقویت اکیپ های گشت وبازرسی را از مهمترین بخش آن نام برد که هدف آن تعادل در بخش آب است.
ستوده افزود: در سال های اخیر به علت مصرف بی رویه برداشت ها بیشتر از تغذیه سفره های آب زیرزمینی بوده است و در همه دشت های استان سطح آب زیرزمینی رو به کاهش است به طور میانگین حدود 20 متر سطح آب های زیر زمینی کاهش پیدا کرده و در منطقه کبودرآهنگ تا حدود 40 متر کاهش سطح آبهای زیرزمینی را داشته ایم که همه چاه های آن متروکه شده اند.
وی با بیان اینکه پروانههای بهرهبرداری کشاورزی یک سال اعتبار دارد، گفت: بیشتر از این زمان به کشاورزان اجازه بهرهبرداری داده نمیشود تا اینکه کشاورز برای تمدید پروانه خود اقدام کند.
ستوده اظهار داشت: دولت در زمینه حکمرانی آب وارد شده و از این طریق به دنبال حفاظت از منابع آبی و تخصیص منابع آبی براساس اولویت است تا منابع کشور در جای درست خود مصرف شده و دولت نیز از آن اطلاع داشته باشد.
وی همچنین اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی طرح های زیادی برای بهره برداران در نظر دارد که آبیاری تحت فشار و آبیاری قطره ای ، تغییر الگوی کشت و افزایش راندمان محصولات ، نصب کنتورهای هوشمند آب و برق و سایر برنامه هایی که در بخش کشاورزی در پیش رو داریم.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان