معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای همدان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده در دومین کارگروه اطلاع رسانی، آموزش وفرهنگ سازی استان همدان اظهار داشت: از سال گذشته انسداد چاههای غیرمجاز با سرعت بیشتری درحال انجام بوده و مماشاتی در این زمینه صورت نمیگیرد.
وی افزود: سال گذشته 659 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شد که در نهایت سبب صرفهجویی 81 میلیون و 500 هزار مترمکعبی آب در استان همدان شد.
ستوده با اشاره به اینکه امسال حکم قضایی برای انسداد 600 حلقه چاه غیرمجاز در همدان صادر شده است، تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون 475 حلقه چاه غیرمجاز در همدان مسدود شده که صرفهجویی 38 میلیون و 500 هزار مترمکعبی را به دنبال داشته است.
وی عنوان کرد: در مجموعه از سال گذشته تاکنون هزار و 134 حلقه چاه غیرمجاز در همدان مسدود شده که صرفهجویی 120 میلیون مترمکعبی را در پی داشته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان همدان تصریح کرد: در کشور کسی مالک آب نبوده و تنها حق بهرهبرداری به افراد داده میشود و کشاورزان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
وی با بیان اینکه پروانههای بهرهبرداری کشاورزی یک سال اعتبار دارد، گفت: بیشتر از این زمان به کشاورزان اجازه بهرهبرداری داده نمیشود تا اینکه کشاورز برای تمدید پروانه خود اقدام کند.
ستوده اظهار داشت: دولت در زمینه حکمرانی آب وارد شده و از این طریق به دنبال حفاظت از منابع آبی و تخصیص منابع آبی براساس اولویت است تا منابع کشور در جای درست خود مصرف شده و دولت نیز از آن اطلاع داشته باشد.
وی درباره نصب کنتورهای هوشمند چاههای آب نیز گفت: کنتورهای هوشمند با هدف اندازهگیری حجم آب برداشت شده توسط بهرهبرداران، جلوگیری از اضافهبرداشتها و تجهیز تمامی چاههای آب به ابزار اندازهگیری نصب میشود.
معاون شرکت آب منطقهای همدان با اعلام اینکه 16 هزار حلقه چاه آب در سطح استان همدان وجود دارد، گفت: از سال گذشته تاکنون دو هزار و 289 کنتور هوشمند برای این چاهها نصب شده است.
وی با اشاره به اینکه لزومی به نصب کنتور هوشمند برای تمامی چاهها از جمله چاههای آب شرب وجود ندارد، عنوان کرد: روند نصب کنتور هوشمند سریع شده و امیدواریم کشاورزان نیز همراهی لازم را در این زمینه داشته باشند.
ستوده با تصریح بر اینکه براساس قانون هزینه خرید و نصب کنتور بر عهده کشاورزان است، بیان کرد: سالهای گذشته برای ترغیب کشاورزان برای استفاده از کنتورهای هوشمند، دولت از اعتبارات دولتی تعدادی کنتور هوشمند خریداری کرده و در اختیار کشاورزان قرار داد که سهم استان همدان 910 دستگاه کنتور هوشمند بود.
وی افزود: این امر سبب شد تا کشاورزان نسبت به نصب کنتور هوشمند اقدامات خوبی داشته باشند ولی پس از مدتی سازمان بازرسی در این زمینه ورود پیدا کرده و خرید کنتور توسط دولت را تخلف دانست.
معاون شرکت آب منطقهای همدان اظهار داشت: سال گذشته که خرید کنتور به عهده کشاورزان بود به شدت با کاهش نصب کنتور هوشمند برای چاههای آب در کشور و استان همدان مواجه شدیم.
وی تاکید کرد: خوشبختانه امسال اعتباری در بودجه کشور برای این مورد دیده شده است به این شکل که وزارت نیرو کنتورهای هوشمند را خریداری کرده در اختیار کشاورزان قرار دهد سپس هزینه این کنتورها از طریق قبوض برق محاسبه و به خزانه کشور بازگردد.
ستوده عنوان کرد: امسال از این ردیف اعتباری برای استان همدان پنج میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که متاسفانه هنوز موافقتنامهها برای ابلاغ و تخصیص اعتبار مبادله نشده است.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان