به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس مرتضی عزالدین پیشرفت فیزیکی این پروژه را 55 درصد عنوان کرد و افزود: تاکنون 232 میلیارد تومان برای پروژه هزینه شده و نزدیک به 290 میلیارد تومان دیگر برای اتمام این پروژه نیاز است.
وی با اعلام اینکه درخواست تخصیص150میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه در سال 94 به وزارت نیرو ارسال شده بود، تصریح کرد: در صورت تصویب این میزان اعتبار، میتوانستیم امیدوار باشیم که پروژه در مدت 2 سال به اتمام برسد.
عزالدین تصریح کرد: اعتبارمصوب سالجاری 32 میلیارد تومان می باشد که تاکنون 16 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان مشکل اصلی این پروژه را کمبود منابع مالی دانست و گفت: با تخصیص اعتبارات این چنینی نمیتوان انتظار داشت پروژه در زمان کوتاهی به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به اینکه این طرح در افق 1420، آب مورد نیاز یک میلیون و 300 هزار نفر از جمعیت استان همدان را تامین میکند، بیان کرد: انتظار میرود دولت توجه ویژهای نسبت به تخصیص اعتبار به پروژه آبرسانی از سد تالوار به همدان داشته باشد تا بتوان سریعتر این پروژه را به اتمام رساند.
عزالدین سهم استان همدان از سد تالوار را در سال، 63 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این میزان آب مورد نیاز شهر همدان، 10 شهر و 50 روستا مسیر را تا سال 1420 تامین میکند .
وی گفت: 112 کیلومتر از 141 کیلومتر خط انتقال این پروژه به همدان اجرایی شده و همچنین 14 کیلومتر لوله در محل پروژه، و کارخانه های تولید لوله تامین شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با تصریح بر اینکه 7 مخزن ذخیره و تعادلی به ظرفیت 150 هزار مترمکعب و سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع 576 متر در این طرح در نظر گرفته شده است، بیان کرد: تاکنون دو مخزن 30 هزار و 10 هزار مترمکعبی به اتمام رسیده و مابقی نیز در حال اجرا می باشد.
وی با اشاره به اینکه تصفیهخانه پروژه آبرسانی از سد تالوار به همدان 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: اجرای تصفیهخانه در صورت تخصیص اعتبار کامل دو سال زمان نیاز دارد ولی با عدم تخصیص اعتبار مناسب زمان اجرای آن نیز طولانی میشود.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان