به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مدیرعامل این شرکت گفت: با وجود خشکسالی های اخیر در استان، باید به صرفه جویی آب توجه زیادی کرد، چرا که بحران آب در استان جدی است.
مهندس مرتضی عزالدین افزود: طبق شاخص کمیسیون توسعه پایدار سازمان ملل متحد اگر هر کشور بیش از 40 درصد از منابع آب تجدید پذیر خود را استفاده کند دچار تنش آبی است.
وی تاکید کرد: 100 درصد از منابع تجدید پذیر استان استفاده می شود که متوسط میانگین استفاده از منابع تجدید پذیر در کشور 60 درصد است و این موضوع بیلان دشت های استان همدان را منفی کرده است.
عزالدین خاطر نشان کرد: بیشترین درصد از منابع آب تجدید پذیر استان در بخش کشاورزی با میزان 92 درصد استفاده می شود، که این رقم در کشورهای توسعه یافته در بخش کشاورزی 72 درصد، شرب هفت درصد و مابقی در بخش صنعت استفاده می شود.
وی ضمن درخواست از کشاورزان به مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف آب گفت: با اصلاح روشهای آبیاری سنتی به نوین نباید اراضی زیر کشت افزایش پیدا کند.
عزالدین تغییر الگوی کشت در استان را امری ضروری دانست و افزود: دیگر همدان پتانسیل تولید گیاهان پر آب بر مانند سیب زمینی و یونجه را ندارد و باید به سمت کشت گیاهان کم آب بر رفت.
وی تصریح کرد: با توجه به بحران آب، تغییر الگوی مصرف در تمام بخش ها مخصوصا کشاورزی نیازمند مشارکت همگان با عزم ملی و مدیریت جهادی است
مهندس مرتضی عزالدین تصریح کرد: متوسط بلند مدت میانگین بارش در سطح کشور 250 میلیمتر است که این رقم در سال گذشته به 230 میلیمتر رسیده وضعیت منابع آبی کشور را دچار بحران کرده است.
وی یاد آور شده دیگر منبع جدید آبی در استان وجود ندارد و بهترین راهکار مدیریت منابع آب موجود در تمام سطوح مصرف (کشاورزی، شرب، صنعت) می باشد.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان