به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان گفت: با انسداد 381 حلقه چاه غیرمجاز 28 میلیون متر مکعب آب در منابع زیرزمینی صرفه جویی شده است.
وی افزود: بیشترین تعداد این چاهها در شهرستانهای بهار با 70 حلقه چاه و شهرستان کبودراهنگ با 69 حلقه چاه است.
وی با بیان اینکه تا پایان سالجاری 600 حلقه چاه باید در استان مسدود شود گفت: 90 درصد این چاهها در شهرستان رزن و کبودراهنگ است.
عزالدین گفت: سال گذشته نیز 629 حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شد و به دنبال آن از برداشت 80 میلیون و 500 هزار متر مکعب آب در استان جلوگیری شد.
وی گفت: تا کنون 2010 حلقه چاه مجاز مجهز به کنتور هوشمند آب وبرق شده اند و از این تعداد 1305 حلقه کارت آنان شارژ شده است که این روند به طور جدی و با سرعت در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با اشاره به اینکه در نیمه نخست امسال از 47 مورد برداشت غیرمجاز شن و ماسه جلوگیری شده است بیان کرد: در نیمه اول سالجاری 295 نفر متخلف در زمینه حفاریهای غیرمجاز، اضافه برداشت از چاههای مجاز، برداشت غیرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانه و غیره به مراجع قضایی معرفی شده است.
وی درباره چاههای فاقد پروانه نیز گفت: بیش از سه هزار حلقه چاه بدون پروانه در استان همدان وجود دارند که قبل از سال 85 حفر شده و هنور قانونگذار در این زمینه تکلیف تعیین نکرده است.
مهندس عزالدین با اشاره به اینکه اکیپ های گشت و بازرسی به طور شبانه روزی دشتهای استان را بازرسی می کنند افزود: تعداد 24 گروه اکیپ گشت و بازرسی در راستای نظارت بر چاه های مجاز و جلوگیری از حفر چاه های غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از رودخانه های استان به طور شبانه روز دشت ها را کنترل می کنند.
وی گفت: برداشت غیرمجاز از چاههای آب موجب افت سالانه یک متری آبهای زیرزمینی در استان همدان شده است و همچنین استان همدان در سالجاری جزو 13 استان مواجه با بحران آبی معرفی شده است.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان