به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، پرفسور بهلول علیجانی در همایش ملی بحران کم آبی و راههای برون رفت آن اظهار داشت: امروز غرب آسیا به دلیل شرایط اقلیمی یکی از مناطق شکننده جهان است که بیش از 80 درصد از آن در شرایط بحران کم آبی قرار دارد.
وی با بیان اینکه کشور ما نیز به دلیل قرار گرفتن در غرب آسیا از بحرانهای خشک سالی و کم آبی در امان نیست، افزود: میزان نزولات جوی کشور 413 میلیارد متر مکعب است که 78 درصد در مناطق کوهستانی و 22 درصد از آن در مناطق کم ارتفاع است.
پدرعلم اقلیم شناسی ایران اظهار داشت: از این مقدار نزولات آسمانی 73 درصد توسط تبخیر و تعریق از بین میرود و 28 درصد آن یعنی 117 میلیارد مترمکعب در زمین باقی میماند.
علیجانی با بیان اینکه مصرف آب در بخش کشاورزی روز به روز در حال افزایش است، گفت: با این روند مصرف و افرایش 2 درجه دما تا سال 2050 ما نیازمند 200 میلیارد متر مکعب هستیم که با توجه به شرایط جوی حاکم با کاهش 30 درصدی آب در کشور مواجه میشویم.
وی افزود: حدود 15 سال است که کشور ما وارد مساله خشک سالی شده و با انباشته شدن میزان کاهش بارندگی ها و مصرف آب در آینده با مشکلات بیشتری در این رابطه مواجه هستیم.
پدر اقلیم شناسی ایران با بیان اینکه خشکسالی جزء لاینفک منطقه و کشور ما است، تاکید کرد: با اصلاح الگوی کشت و کاشت محصولات کم آب بر باید به مقابله با خشکسالی بپردازیم.
وی گفت: برای مقابله با خشکسالی باید به اصلاخ الگوی کشت و کاشت محصولات کم آب بر رو بیاوریم.
علیخانی با بیان اینکه امروز بسیاری از تالاب ها و دریاچه ها در کشور خشک و نیمه خشک شده است، تصریح کرد: با پر کردن دریاچه ارومیه نمی توان این دریاچه را نجات داد چرا که گسترش کشاورزی و بالا بردن تولید محصولات کشاورزی موجب خشک شدن این دریاچه شده است.
وی گفت: امروز برای نجات این دریاچه باید از کاشت محصولات کشاورزی در اطراف این منطقه جلوگیری شود.
پدر اقلیم شناسی ایران جایگزینی سوخت فسیلی، افزایش پوشش گیاهی و آبخیز داری، کاهش استخراج آب های زیر زمینی، کاشت محصولات کم آب بر را از راههای مقابله با خشکسالی دانست.
علیجانی همچنین بکارگیری فارغ التحصیلان مجرب و متخصص شاخه کشاورزی برای آموزش کشاورزان را مهمترین راهکار برای مقابله با بحران کم آبی در کشور معرفی کرد.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان