به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، محمدناصر نیکبخت در شورای اداری استان همدان خطاب به رئیس سازمان محیط زیست کشور اظهار داشت: از شما که طرفدار صلح و محیط زیست سالم هستید درخواست داریم که شرایط کشور را به زمانی که سازمان را تحویل دادید، باز گردانید و دریاچه ارومیه، تالابهای از دست رفته، هور العظیم و زندگی بدون ریزگردها را به مردم هدیه کنید.
نیکبخت با اشاره به دستاوردهای سفر ریاست جمهوری به همدان بیان کرد: 850 میلیارد تومان اعتبارات عمرانی به استان همدان داده شد در حالی که کل اعتبارات استان 106 میلیارد تومان است که در این راستا 8 برابر اعتبارات عمرانی با تخصیص 100 درصدی به همدان اختصاص داده شد و تا پایان دولت یازدهم به اتمام میرسد.
وی افزود: 880 میلیارد تومان مشارکت از طریق سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ کشور در طرحهای اقتصادی استان و یکهزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به استان برای طرحهای سرمایه در گردش و ثابت داده شد.
نیکبخت با اشاره به بحران آب گفت: کشور ما یک سوم متوسط بارندگی دنیا را دارد و در مقابل 3 برابر دنیا تبخیر و تعرق در کشور انجام میشود که اگر نظارت بر مصرف آب نداشته باشیم، بحران نبود آب گریبان ما را میگیرد.
استاندار همدان افزود: در مجموع 3 هزار میلیارد تومان جمع اعتبارات مشارکتی، عمرانی و تسهیلاتی در سفر رئیس جمهور و هیئت همراه عاید استان همدان شد.
وی اظهار داشت: به سبب اینکه زمان مبادله موافقتنامهها را از دست ندهیم حداکثر ظرف 10 روز آینده شورای اداری استان همدان تشکیل میشود و برنامهها و توزیع اعتبارات انجام میگیرد.
استاندار همدان با بیان اینکه ترویج کشتهای کم آببر باید توسط جهاد کشاورزی دنبال شود، گفت: کشاورزی اولویت نخست کشور است اما برای مبارزه به خشکسالی باید شیوه آبیاری در کشاورزی مدرن شود ولی متأسفانه 93 درصد آب موجود کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود.
نیکبخت با اشاره به اجرای 12 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در استان تصریح کرد: 250 هزار هکتار زمین آبی در استان همدان وجود دارد که نزدیک به 130 هزار هکتار از این اراضی آبی معادل 45 درصد مجهز به سیستم آبیاری مدرن شدند.
استاندار همدان تاکید کرد: براساس برنامه تدوین شده باید سالانه بین 8 تا 12 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در استان همدان اجرا شود تا سهم کشاورزی از مصرف منابع آب زیرزمینی کاهش یابد.
استاندار همدان گفت: استان همدان به سبب انسداد تقریبا" 1000 چاه غیرمجاز در کشور رتبه اول را کسب کرده و در این راستا 100 میلیون مترمکعب آب صرفهجویی شده است.
وی با اشاره به انتقال پساب فاضلاب همدان به نیروگاه مفتح عنوان کرد: با اجرای این پروژه 25 حلقه چاه نیروگاه بسته شد و یکی از برجهای خنک کننده نیروگاه از تر به خشک تبدیل شد و امیدواریم با حمایت وزارت نیرو تمام برجهای نیروگاه تبدیل شوند.
استاندار همدان اظهار داشت: تأمین حق آبه تالاب آقگل ملایر با استان همسایه مشارکتی است که لازم است سازمان حقاظت محیط زیست با حکمیت این مشکل را برطرف کند.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان