به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان و به نقل از خبرگزاری تسنیم در همدان، مهندس مرتضی عزالدین با اشاره به اینکه طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی یکی از مهمترین طرحهای وزارت نیرو محسوب میشود، اظهار داشت: طرح احیا و تعادلبخشی در سالهای گذشته با کم لطفی روبهرو شده و کمتر عملیاتی شد.
وی با بیان اینکه این طرح از سال گذشته در اولویت اجرا در وزارت نیرو و شرکتهای آب منطقهای قرار گرفته است، افزود: این طرح دارای مادههای مختلفی است که دستگاههای مختلف حوزه آب و نهادهای فرهنگی باید در اجرای آن مشارکت داشته باشند.
عزالدین تصریح کرد: براساس طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی، گروههای گشت و بازرسی شرکت آب منطقهای برای حفاظت از منابع آبی باید تقویت شوند که این امر از ماههای گذشته در دستور کار شرکت قرار گرفته است.
وی با اعلام اینکه گروههای گشت و بازرسی همدان افزایش یافته است، بیان کرد: گروههای گشت و بازرسی همدان از 14 گروه به 23 گروه افزایش یافته تا بتوان از این طریق حفاظت از منابع آبی زیرزمینی را در دشتها تقویت کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه 12 میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار برای طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی همدان تصویب شده است، تصریح کرد: امیدواریم با تخصیص این میزان اعتبار، شاهد بهبود وضعیت حفاظت از منابع آبی همدان باشیم.
وی همچنین از انسداد 248 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان خبر داد و گفت: امسال حکم قضایی انسداد 625 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان صادر شده که تاکنون این تعداد مسدود شده و در نهایت نزدیک به 19 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی شده است.
عزالدین با اشاره به اینکه عمق انسداد چاههای غیرمجاز در استان همدان نزدیک به 9 کیلومتر بوده است، عنوان کرد: بیشترین چاههای غیرمجاز در شهرستانهای بهار، تویسرکان و کبودراهنگ مسدود شده است.
وی با بیان اینکه انسداد چاههای غیرمجاز نیز یکی از اقدامات اساسی در طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی محسوب میشود، افزود: مسدود کردن چاههای غیرمجاز جز اولویتهای شرکت آب منطقهای بوده و در این زمینه هیچگونه مماشاتی صورت نمیگیرد.
وی اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون در سطح استان همدان 907 حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که با انسداد این تعداد چاه غیرمجاز 99 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی شده است.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان