به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مرتضی عزالدین صبح امروز در گردهمایی معاونین برنامهریزی و مدیران دفاتر بهبود مدیریت شرکتهای آب منطقهای کشور، اظهار داشت: همدان دارای اقلیم نیمه خشک با بارندگی میانگین در سال 330 میلیمتر است که متاسفانه امسال و سال گذشته این میزان محقق نشده است.
وی با اشاره به اینکه همدان با سه حوزه آبریز کرخه، دریاچه نمک و سفیدرود درگیر است، افزود: سالانه میزان حجم نزولات جوی در استان همدان 6 هزار و 388 میلیون مترمکعب بوده که متاسفانه میزان تبخیر نیز در همدان 67 درصد است.
عزالدین میزان آب تجدیدشونده در استان همدان را 2 میلیارد و 688 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: آبهای زیرزمینی هزار و 948 میلیون مترمکعب و آبهای سطحی 740 میلیون مترمکعب از این میزان را شامل میشود.
وی با تصریح بر اینکه میزان برداشت از آبهای زیرزمینی 2 هزار و 200 میلیون مترمکعب است، بیان کرد: 13 دشت در استان همدان وجود دارد که تمامی این دشتها ممنوعه شده و در حال حاضر با کسری مخزن 252 میلیون مترمکعبی مواجه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به اینکه سالانه در دشتهای همدان با افت یک متری سطح آبهای زیرزمینی را داریم، گفت: در حال حاضر 17 هزار و 471 حلقه چاه، 3 هزار و 400 دهنه چشمه و هزار و 603 رشته قنات در استان همدان وجود دارد.
وی با بیان اینکه 90 درصد آب در بخش کشاورزی، 7 درصد در بخش شرب و مابقی در بخش صنعت مصرف میشود، گفت: 85 درصد آب موردنیاز استان همدان از منابع آب زیرزمینی و مابقی از منابع آب سطحی تامین میشود.
عزالدین با اعلام اینکه 7 پروژه سد و 3 پروژه آبرسانی در استان همدان در دست اجراست، گفت: در حال حاضر هزار و 200 میلیارد تومان پروژه آب در استان همدان تعریف شده که برای اتمام آنها به 810 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه به اینکه سالانه 55 میلیارد تومان اعتبار به شرکت آب منطقهای همدان تخصیص مییابد، گفت: اعتبارات شرکت آب منطقهای همدان نسبت به سالهای گذشته افزایش داشته ولی هنوز پاسخگوی نیازهای مالی شرکت نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اعلام اینکه درآمدهای شرکت آب منطقهای همدان در سال گذشته نسبت به 92 چهار برابر شده است، تاکید کرد: افزایش درآمد شرکت تنها از طریق اجرای قوانین محقق شده و سال گذشته قرارداد فروش 50 میلیارد تومان پسآب فاضلاب با بخش خصوصی منعقد شد.
وی با اشاره به اینکه تخصیص پسآب فاضلاب در همدان قبل از ابلاغ دستورالعمل وزارت نیرو انجام شده است، گفت: با توجه به اینکه درآمدهای شرکت آب منطقهای افزایش داشته است، موفق شدیم در بخش اداری پیشرفتهای مناسبی داشته باشیم.
عزالدین با بیان اینکه از ابتدای امسال خدمات شرکت آب منطقهای همدان در دفاتر پیشخوان ارائه میشود، تصریح کرد: این امر سبب تسهیل امور برای و روانسازی بروکراسی اداری داشته باشیم که رضایتمندی مردم را نیز در پس داشته است.
وی با تاکید بر اینکه پویایی سازمان به قدرت مالی شرکت و سازمان مربوط میشود، افزود: قدرت هزینهای پایین شرکت آب منطقهای سبب شده تا کارشناسان نتوانند توانمندی خود را به درستی ارائه دهند.
عزالدین با اشاره به اینکه تعرفههای مناسبی برای درآمدزایی در شرکت آب منطقهای دیده نشده است، افزود: درآمدهای شرکت آب منطقهای بیشتر در نیمه نخست سال محقق میشود و این در حالی است که بیشتر تعرفهها در نیمه دوم سال از سوی وزارت نیرو ابلاغ میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه روال خوبی برای درآمدزایی در بخش آب تعریف نشده است، تصریح کرد: در زمینه تعرفههای آب در بخش کشاورزی و نیروگاهها با بلاتکلیفی مواجه هستیم و این امر نیازمند دگرگونی در تعرفههاست.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان