به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، رئیس حوزه علمیه استان همدان در این مراسم گفت: مردم ایران در همه دوران ها ثابت کرده اند که اگر اطلاع رسانی های درست و دقیقی صورت گیرد همواره با قوت برای حل مشکلات اهتمام می ورزند.
آیت الله سید مصطفی موسوی اصفهانی با بیان اینکه روحانیت بهترین پل ارتباطی میان مردم و مسوولان و ظرفیتی مهم برای بازگویی مشکلات جامعه به مردم است، افزود: شرکت آب منطقه ای با تدبیر خوبی برای برون رفت از بحران آب وارد میدان شده است.
وی اضافه کرد: در وضعیت کنونی منابع آبی استان که احساس می شود بحرانی جدی در راه است و اگر اقدامات موثری در این زمینه انجام نشود، مشکلات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان نیز در این مراسم گفت: میزان مصرف آب در 10 سال گذشته به ازای هر همدانی 170 لیتر در شبانه روز بود که در سال های اخیر این رقم به 240 لیتر رسیده است.
مرتضی عزالدین افزود: میزان بارش های استان طبق گزارشات اداره هواشناسی در سال اخیر 35 درصد کاهش را نشان می دهد که این موضوع نشان می دهد شرایط در تابستان سال جاری سخت خواهد بود.
وی اضافه کرد:70 درصد از این میزان بارندگی تبخیر و 30 درصد آن قابل استفاده می باشد، که بیش 90 درصد از این میزان آب تولیدی در استان در حوزه کشاورزی، هفت درصد در بخش شرب و سه درصد نیز در بخش صنعت استفاده می شود.
وی عنوان کرد: میزان گرمای هوای استان در سال های اخیر افزایش یافته است که این امر مشکلات ناشی از کم آبی را نیز تشدید کرده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان تصریح کرد: طبق استاندارد کمیسیون توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اگر هر کشور بیش از 40 درصد از منابع آبی تجدید پذیر خود را استفاده کند، دچار بحران آب شده است، که این میزان در کشور های توسعه یافته 23 درصد است.
وی میزان برداشت آب را در کشور بیش از 70 درصد ذکر کرد و افزود: متاسفانه میزان برداشت آب استان از منابع تجدید پذیر بالای 100 درصد است.
عزالدین ادامه داد: میانگین میزان افت آب زیر زمینی در استان همدان سالانه به یک متر می رسد ، که شرایط افت سطح آب در دشت کبودراهنگ در طی 20 سال گذشته به 40 متر رسیده است.
وی افزود: معضل کم آبی به یکی از مشکلات جدی در کشور تبدیل شده است و میزان بارندگی در کشور در هفت سال گذشته 40 میلی متر کاهش یافته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان در پایان خاطر نشان کرد: حفاظت از منابع آب، عزم ملی و مشارکت همگانی را می طلبد، که در این راستای با توجه به ظرفیت بالا و اثر گذار روحانیون، و محبوبیت این قشر از جامعه، بتوان با اطلاع رسانی های درست و اصلاح الگوهای مصرف مخصوصا در بخش کشاورزی از طریق سخنرانی در تمام محافل فرهنگی، مشکلات بخش آب و اثرات بحران موجود را به حداقل رساند.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان