به گزارش روابط عمومي شرکت آب منطقه اي همدان، مرتضي عزالدين با اشاره به اينکه 50 درصد دشتهاي کشور با مشکل آب روبهرو هستند، اظهار داشت: تغيير اقليم سبب شده تا سراسر کشور با مشکل و بحران آب مواجه شود و اين مسئله تنها مختص استان همدان نيست.
وي با اشاره به کاهش بارندگي در سالهاي اخير در کشور و استان همدان افزود: با رشد جمعيت تقاضاي آب در بخشهاي کشاورزي، صنعت و شرب نيز افزايش داشته است.
عزالدين با بيان اينکه گرماي زمين سبب تبخير زياد آب شده است، عنوان کرد: مشکلات به وجود آمده در حوزه آب کشور، دامنگير استان همدان نيز بوده و سبب شده که همدان در بحران آب قرار گيرد.
وي با اشاره به اينکه تقاضاي آب بيشتر از بارشهاست، عنوان کرد: به طور متوسط سالانه با کاهش 224 ميليون مترمکعبي آب در استان روبهرو هستيم و همين امر سبب شده تا به طور متوسط در سال با کاهش يک متري منابع آب زيرزميني مواجه شويم.
مديرعامل آب منطقهاي استان همدان با بيان اينکه در 22 سال گذشته پنج هزار و 400 ميليون مترمکعب کسري مخزن داشتهايم، تصريح کرد: کاهش بارندگي سبب از بين رفتن روانآبها در استان ميشود.
وي با اشاره به اينکه وضعيت نامطلوب منابع آبي استان همدان تاکيد کرد: بسياري از اراضي کشاورزي که در گذشته با چشمه آبياري ميشدند امروز به سمت حفر چاه سوق پيدا کردهاند چراکه چشمهها خشک شدهاند.
عزالدين با اشاره به اينکه 13 دشت در استان همدان وجود دارد، تصريح کرد: از اين تعداد وضعيت دشتهاي کبودراهنگ و قهاوند نامطلوب بوده و ميزان افت منابع آب زيرزميني در اين دشتها نسبت به ساير دشتها بيشتر است.
مديرعامل شرکت آب منطقهاي استان همدان بيان کرد: در حال حاضر وضعيت يکي از دشتهاي استان يعني دشت نهاوند مطلوب بوده و بارشهاي اخير سبب بهبود روانآبها در اين دشت شده است.
وي از برگزاري همايش منطقهاي بحران آب در همدان در 17 دي ماه جاري خبر داد و گفت: اين همايش با حضور اساتيد دانشگاه و برخي مسئولان وزارت نيرو برگزار ميشود که اميدواريم نتايج مطلوب را به دنبال داشته باشد.
روابط عمومي شرکت آب منطقه اي همدان