به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان مدیر عامل این شرکت در شورای برنامهریزی و توسعه استان همدان که با حضور اعضا کمیسیون عمرانی مجلس برگزار شد، گفت: همدان از نظر تنش آبی جزء 10 استان نخست کشور است و از نظر منابع آب در تنگنای شدید قرار دارد به طوری که دشت کبودراهنگ در دوره 22 ساله 40 متر افت آب داشته و در وضعیت ممنوعه بحرانی است.
مهندس مرتضی عزالدین شرایط دیگر دشت های استان را ممنوعه اعلام کرد و افزود: در استان همدان 27 مورد فروچاله شناسایی شده است که با ایجاد فروچاله مشکلات دشتها نیز شدت گرفته است.
وی ادامه داد: آبرسانی از سد تالوار به همدان، بزرگترین پروژه آبرسانی در غرب کشور محسوب میشود که در سال 83 همزمان با سفر مقام معظم رهبری مجوز احداث گرفت و اکنون 46 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که سالانه 27 میلیارد تومان اعتبار به آن تخصیص میدهند در حالی که برای تکمیل این پروژه عظیم باید سالانه 150 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شود.
عزالدین اعتبار مورد نیاز طرح های آبرسانی از سد کلان به ملایر را 54 میلیارد تومان و آبرسانی از سد سرابی به تویسرکان را 36 میلیارد تومان دانست و تاکید کرد: اعتبار مورد نیاز جهت اتمام عملیات اجرای سد کلان ملایر 15 میلیارد تومان و سد سرابی تویسرکان 16 میلیارد تومان است.
وی افزود: برای تکمیل پروژه سد گرین در شهرستان نهاوند با 8 درصد پیشرفت فیزیکی 250 میلیارد تومان، سد نمعتآباد در شهرستان اسدآباد با 45 درصد پیشرفت 26 میلیارد تومان و سد شنجور در شهرستان رزن با 87 درصد پیشرفت 20 میلیارد تومانی اعتبار مورد نیاز است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان تصریح کرد: در مجموع برای تکمیل پروژههای آبرسانی از سد تالوار به همدان، کلان به ملایر، سرابی به تویسرکان و همچنین سدهای کلان، سرابی، گرین، نعمتآباد و شنجور 817 میلیارد تومان اعتبار نیاز است این در حالیست که تاکنون 43 میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار هستیم.
روابط عمومی شرکت اب منطقه ای همدان