به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان محمود رضا عراقی در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان همدان با تاکید بر جدی بودن تنش آب در استان همدان و کشور اظهار کرد: در استان با مدیریت صورت گرفته در زمینه جلوگیری از خروج آبهای سطحی و بروز بحران جلوگیری شده است.
وی با اشاره به اینکه باید فکر اساسی برای تامین آب استان همدان صورت گیرد، افزود: هماکنون در مدیریت تولید بسیار جلوتر از مدیریت مصرف هستیم و باید اقدام عملی و جدی برای مدیریت مصرف آب در استان شکل بگیرد.
عراقی با اشاره به اینکه بحران آب خاموش و آرام در حال حرکت است، بیان کرد: باید به سمت افزایش راندمان آب در بخش کشاورزی حرکت کنیم.
وی افزود: هر منطقهای میتواند برای آب موجود در محل و منطقه خود مدیریت داشته و تصمیمگیری کند و خوشبختانه استان همدان با تجربیات کسب شده از سالهای گذشته در زمینه مدیریت آب به خوبی عمل کرده است.
عراقی با اشاره به اینکه تابستان 93 را بدون قطعی آب پشت سر گذاشتیم، بیان کرد: این وضعیت تنها به علت بارشها نبوده و مدیریت مناسب و اصولی در توزیع و انتقال آب سبب این امر شده است.
معاون استاندار همدان تاکید کرد: استان همدان در تامین آب شرب شهری و روستایی جز کم تنشترین استانهای کشور بوده که با مدیریت درست و اصولی به این مهم دست یافته است.
وی با اشاره به اینکه در مدیریت مصرف در بخش کشاورزی کاری نشده است، گفت: البته مقصر این مسئله تنها مدیریت استان نبوده و تفکر ملی است که به استانها ابلاغ شده و آنها باید آن را اجرایی کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید در تولید محصولات کشاورزی استراتژی تولید داشته باشیم، عنوان کرد: تولید 100 درصدی محصولات کشاورزی در کشور شاید در کوتاه مدت پاسخگو باشد ولی در بلندمدت منابع آبی کشور را دچار مشکل میکند.
معاون عمرانی استانداری همدان با اشاره به اینکه جای کار برای مدیریت مصرف در بخش کشاورزی بسیار است، بیان کرد: باید نگرش به آب در استان تغییر کرده و از مدیریت سازهای به سمت مدیریت نرمافزاری حرکت کنیم.
عراقی با تاکید بر اینکه چاههای غیرمجاز در استان همدان باید ریشهکن شوند، بیان کرد: بدون هیچ مماشاتی باید چاههای غیرمجاز، انشعابات غیرمجاز، و اضافه برداشتها در استان ریشهکن شود.
وی اظهار کرد: امروز به علت افزایش برداشتهای بیرویه نیروگاه مفتح در حال فرورفتن در فروچاله است.
عراقی با تصریح بر اینکه وضعیت منابع آبی استان به ته خط رسیده است، گفت: این مسئله میطلبد تا بخش کشاورزی در زمینه اصلاح و تغییر الگوی کشت در بین کشاورزان اقدام عملیاتی داشته باشد.
معاون عمرانی استاندار همدان با اشاره به اینکه باید برنامهریزی بلندمدت برای مدیریت منابع آب در استان شکل گیرد، گفت: امروز دشتهای استان یک قطره آب برای تخصیص به صنعت نداشته و برای تخصیص به صنعت باید از محل صرفهجویی این امر اجرا شود.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان