به گزارش روابط عمومي شرکت آب منطقه اي همدان، مهندس منصور ستوده از اقدامات مهم براي نظارت بر منابع آبي که در سنوات اخير در استان و کشور اتفاق افتاد مي تواند به تشکيل گروه هاي گشت و بازرسي اشاره کرد و گفت: با توجه به حساسيت هاي که اين شرکت براي منابع آبي در استان ايجاد کرده است، علاوه بر اعتبارات ملي سال جاري، سه ميليارد و 181 ميليون ريال از محل اعتبارات استاني براي انسداد چاههاي غير مجاز و جلوگيري از اضافه برداشت چاههاي مجاز مصوب شده است.
وي تاکيد کرد: تاکنون 870 دستگاه کنتور هوشمند آب و برق نيز بر روي چاههاي کشاورزي نصب شده که تا پايان سال راه اندازي خواهد شد.
در ادامه ستوده خاطر نشان کرد: با توجه به مديريت خوبي که بر روي ميزان آب موجود در سد اکباتان انجام شد، آب بخش کشاورزي اراضي پايين دست سد به ميزان سه ميليون و دويست هزار متر مکعب تامين شد.
وي تصريح کرد: سد اکباتان بيش از 50 درصد آب شرب همدان را تامين مي کند و تاکنون حدود از 20 ميليون متر مکعب براي مصارف شرب شهر همدان آب از سد کباتان تخصيص داد شده است.
ستوده در ادامه از تعداد 129 حلقه چاه غير مجاز پر شده از ابتداي سال تا کنون، در استان همدان خبر داد و افزود: از اين تعداد چاه پر شده تا کنون بيش از 12 ميليون و 500 هزار متر مکعب در مصرف آبهاي زيرزميني در استان صرفه جويي شده است.
وي ياد آور شد: از ابتداي سال تا پايان تير ماه از حفاري بيش از 184 حلقه چاه غير مجاز جلوگيري شده و تعداد 77 دستگاه حفاري غير مجاز توقيف و روانه پارکينگ شده است.
ستوده تاکيد کرد: اولين اولويت اين معاونت در حفاظت از منابع آب، انسداد چاههاي غير مجاز و جلوگيري از حفر چاههاي غير مجاز جديد است و عمليات انسداد چاه هاي غير مجاز پس از جمع آوري محصولات کشاورزي ادامه خواهد يافت.
ستوده در پايان با تشکر از کشاورزان که با مديريت مصرف ميزان آب مصرفي خود را کاهش مي دهند گفت: با نظارت هاي مستمر از طريق گروه هاي گشت و بازرسي و همکاران ما در معاونت حفاظت و بهره برداري و همکاري کشاورزان خوشبختانه چند سال است که تاکنون هيچ فروچاله اي در سطح استان همدان ايجاد نشده است.
روابط عمومي شرکت آب منطقه اي همدان