به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده گفت: به دليل بحران آب در استان همدان و تنش آبي در شهر همدان براي پر کردن چاه هاي غير مجاز نياز به اعتبار بيشتري است و اعتبارات جوابگو نيست.
ستوده با اشاره به بحران آب در استان و کاهش شديد منابع آبي اظهار داشت: در مورد کاهش آب در استان چند موضوع دخيل است که يکي از آنها حفر چاه هاي غير مجاز براي کشاورزي است.
وي بيلان منفي دشت های استان همدان را 237 ميليون متر مکعب دانست و افزود: 16 هزار حلقه چاه مجاز در استان همدان وجود دارد که از اين تعداد 12 هزار حلقه چاه آب کشاورزي و مابقي چاه هاي آب شرب و صنعتي است.
مهندس ستوده در مورد کاهش شديد منابع آب زير زميني نیز گفت: برداشت آب از چاه هاي غير مجاز و اضافه برداشت چاه هاي مجاز و خشکسالي هايي که در سال هاي اخير اتفاق افتاده است باعث شده است که منابع تجديد پذير استان همدان کاهش يابد.
منصور ستوده با اشاره به اينکه عواملي چون توسعه استان، افزايش جمعيت و توسعه کشاورزي، کاهش بارندگی، خشکسالیهای پی در پی از دلايل کاهش منابع آب زير زميني است، افزود: متاسفانه مصرف آب زير زميني بيشتر از توليد آب در استان همدان است.
وي با اشاره به اينکه هفت دشت مستقل در استان همدان وجود دارد، عنوان داشت: در مجموع 13 دشت در استان همدان وجود دارد که همه آنها ممنوعه است و از این تعداد دشت کبودراهنگ دارای شرایطی بدتر و در وضعیت ممنوعه بحرانی به سر می برد.
ستوده تاکید کرد: با توجه به ممنوعه بودن دشتهای استان که از سال 71 شروع شده است توسعه بخش کشاورزی در دشت های استان ممنوع است و هیچ مجوزی جدیدی برای حفر چاه کشاورزی در دشتهای ممنوعه صادر نشده است.
وی در اين مورد بيان داشت: تنها در دشت ها ممکن است بنابر نياز استان براي مصارف آب شرب و صنعتي در قالب سقف تخصیص آب مجوز صادر می شود.
وي در پایان بيان داشت: تغيير الگوي کشت، تجهيز سيستم آبياري کشاورزي به آبياري نوين و کشت گلخانه اي بجای زراعت از جمله اقداماتي است که بايد انجام شود.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان