ذخیره آب سد اکباتان همدان به ۶۴ درصد رسید

در پی بارش‌های اخیر رودخانه‌های استان کمی جاری شد و ذخیره آب سد اکباتان همدان به ۶۴ درصد ظرفیت خود رسیده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، رضا اخلاص‌مند در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میانگین بارش در استان همدان به ۲۶۶ میلی‌متر رسیده که این میزان نسبت به میانگین بلندمدت متعادل است، اما در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۲۷۷ میلی‌متر بارش ثبت شده بود، چهار درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت سدهای استان افزود: میانگین ذخیره آب پشت سدهای همدان حدود ۶۰ درصد است.

اخلاص‌مند افزود: در حال حاضر، سد اکباتان با ۶۴ درصد پرشدگی، ورودی حدود ۶ مترمکعب بر ثانیه دارد و ۴۰۰ لیتر در ثانیه از آن برای تامین آب آشامیدنی برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: سد آبشینه که از سرریز سد اکباتان تغذیه می‌شود، در حال حاضر ورودی آبی ندارد. همچنین، سد کلان ملایر با ۷۷ درصد، سد سرابی تویسرکان با ۶۶ درصد و سد شیرین سو کبودرآهنگ با ۳۹ درصد ظرفیت پر شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: سدهای شنجور درگزین و نعمت‌آباد اسدآباد نیز هنوز حجم قابل‌توجهی ندارند.

اخلاص‌مند با تاکید بر اهمیت ابرپروژه انتقال آب از سد تالوار به همدان گفت: هم‌اکنون حدود یک هزار لیتر بر ثانیه از این سد برای تامین آب آشامیدنی مردم همدان برداشت می‌شود که نقش مهمی در مدیریت منابع آبی  دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، حدود ۴۲ هزار و ۶۵۵ متر از طول رودخانه‌های استان لایروبی و ۴۳۸ هزار مترمربع از مساحت آن‌ها آزادسازی شده است.

وی ادامه داد: این عملیات با خاک‌برداری ۲۳۷ هزار مترمکعب و اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال انجام شده است.

اخلاص‌مند بیان کرد: این میزان نسبت به سال ۱۴۰۲ که ۳۱ هزار متر لایروبی صورت گرفته بود، حدود ۱۲ هزار متر افزایش نشان می‌دهد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳، با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی، ۷۸۷ حلقه چاه غیرمجاز مسدود و منجر به صرفه‌جویی هشت میلیون و ۳۵۳ هزار مترمکعب آب زیرزمینی شد.

وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۳ و آغاز طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، تاکنون هفت هزار و ۵۵۴ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های مجاز در اولویت قرار دارد و در سال گذشته ۵۹۸ حلقه چاه به این سیستم مجهز شدند.

وی یادآور شد: تاکنون هفت هزار و ۹۲ چاه در استان به کنتور هوشمند مجهز شده‌است و در مجموع، از ۱۵ هزار چاه مجاز استان، ۱۰ هزار چاه در بخش کشاورزی فعال است.

اخلاص‌مند با اشاره به صدور سند تک‌برگی برای تأسیسات آبی و رودخانه‌های استان گفت: تاکنون برای ۵۷۶ هکتار از تأسیسات آبی و ۹۱۴ هکتار از یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول رودخانه‌های استان سند تک‌برگی صادر شده است.

وی با بیان اینکه بارندگی‌های اخیر نمی‌تواند خشکسالی‌ها و افت سطح آب‌های زیرزمینی را جبران کند، از مردم خواست مصرف بهینه آب را در اولویت قرار دهند.

اخلاص‌مند تأکید کرد: ۹۰ درصد آب مصرفی استان در بخش کشاورزی و ۱۰ درصد در بخش‌های صنعت، آشامیدنی و خدمات مصرف می‌شود.

وی کشت محصولات پرآب‌بر مانند سیب‌زمینی را نوعی «صادرات مجازی آب» خواند و خواستار اصلاح الگوی کشت شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان خاطرنشان کرد: هفت محدوده مطالعاتی و دشت در استان شرایط بحرانی دارند و سالانه شاهد کاهش سطح آب‌های زیرزمینی هستیم.

اخلاص‌مند تاکید کرد: همه برداشت‌های غیرمجاز از رودخانه‌های بالادستی سد اکباتان متوقف شده و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

وی مشارکت مردمی در مدیریت مصرف آب و نصب کنتورهای هوشمند را از اولویت‌های برنامه هفتم توسعه دانست و بر لزوم جداسازی مصارف برق موتور چاه‌ها از سایر بخش‌ها تأکید کرد.

کد خبر: 2307
  تاریخ خبر : 1404/01/21
 70
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 14
  • بیشترین بازدید همزمان : 507
  • بازدید امروز : 3,069
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 7,031,154
  • آخرین به روزرسانی : 1404/01/24 10:38:49
  • شناسه IP شما : 18.216.82.12

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :