به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهدی تاجآبادی، در نشست مشترک مدیریت منابع آب با بهره بردان منطقه اسلامشهر آقگل، با تأکید بر لزوم حفاظت از منابع آب زیرزمینی، از اجرای گسترده طرحهای نظارتی و کنترلی بر منابع آبی بهویژه در بخش کشاورزی خبر داد.
وی اظهار داشت: با توجه به کاهش سطح آبهای زیرزمینی در سالهای اخیر و تأثیر مستقیم آن بر کشاورزی و محیطزیست، مدیریت صحیح منابع آب یکی از اولویتهای اصلی دولت است.
تاجآبادی با اشاره به اقدامات صورتگرفته در سال گذشته گفت: در راستای مقابله با برداشتهای غیرمجاز و صیانت از منابع آبی، از ابتدای اجرای پروژه تعادل بخشی آب زیرزمینی تاکنون 70 حلقه چاه غیرمجاز در سطح شهرستان شناسایی و به طور کامل مسدود شده است.
وی افزود: با این اقدام، از برداشت بیش از یک میلیون و 74 هزار متر مکعب آب زیرزمینی جلوگیری شده که تأثیر قابلتوجهی در تثبیت وضعیت سفرههای آب زیرزمینی منطقه خواهد داشت.
تاج ابادی همچنین به تجهیز چاههای مجاز به کنتورهای هوشمند به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای مدیریت منابع آبی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 109 حلقه چاه مجاز به کنتور هوشمند مجهز شده است.
مهدی تاجآبادی نقش کنتورهای هوشمند در کنترل میزان برداشت و جلوگیری از تخلفات را بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: به صورت لحظهای میتوان مصرف آب چاه ها و دشت را رصد و برنامه ریزی کرد.
مدیر منابع آب ملایر با بیان اینکه کنترل چاههای برقی بدون کنتور نیز در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: با همکاری شرکت توزیع نیروی برق و اجرای مدیریت توأمان آب و برق، امکان قطع برق چاههایی که از میزان مجاز برداشت تخطی میکنند، فراهم شده است.
وی افزود: در صورت برداشت بیش از حد تعیینشده در پروانه بهرهبرداری، علاوه بر اعمال جریمههای قانونی، برق چاه مربوطه قطع خواهد شد و موضوع جهت پیگیری قضایی به مراجع ذیصلاح ارجاع داده میشود.
تاجآبادی در ادامه با هشدار نسبت به پیامدهای منفی ادامهی برداشتهای بیرویه، گفت: افت سطح آبهای زیرزمینی نهتنها موجب آسیب به کشاورزی، بلکه تهدیدی جدی برای زیستبوم منطقه و امنیت غذایی محسوب میشود.
وی از بهرهبرداران خواست نهایت همکاری را با این شرکت در راستای اجرای برنامههای حفاظتی و نصب کنتور داشته باشند و نسبت به رعایت دقیق الگوی مصرف اهتمام ورزند.
وی همچنین از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف از جمله حفر چاه غیرمجاز، برداشت غیرقانونی و یا دستکاری در سیستمهای اندازهگیری، مراتب را سریعاً به مدیریت منابع آب گزارش دهند تا برخورد قانونی و سریع با متخلفان صورت گیرد.
تاجآبادی در پایان تأکید کرد: منابع آب زیرزمینی متعلق به همه مردم و نسلهای آینده است و باید با مدیریت علمی و مشارکت همگانی از این منابع حیاتی حفاظت کنیم. در غیر این صورت، با بحران جدی در تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت روبهرو خواهیم شد که آثار آن غیرقابل جبران خواهد بود.