به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان ، علی فلک الدین در نشست با بهره برداران شهرستان نهاوند گفت: براساس آمار حدود 90 درصد آب در بخش کشاورزی و تنها 10درصد آب در بخش شرب خانگی، خدمات و صنعت مصرف می شود که عمده مصرف آبی که از منابع استراتژیک خارج می شود در بخش کشاورزی می باشد و این موضوع نیازمند یک مدیریت جامع و کامل است.
وی با بیان اینکه به طور قطع اصلاح الگوی کشت علاوه بر حفظ منابع آبی و خاکی، خود کفایی و تامین امنیت غذایی را به دنبال دارد، گفت: اصلاح الگوی کشت می تواند ناجی زمین بحران زده از کم آبی باشد.
فلک الدین تصریح کرد: تنش آبی و مصرف بیرویه آب به ویژه در بخش کشاورزی بسیار جدی و مدیریت مصرف آب در بخش خانگی، بخش کشاورزی و صنعتی ضروری است
وی اجرای طرحهای کارشناسی بخش آب را تلاش برای رسیدن به پایداری چندین ساله آب دانست و افزود: ، اجرای سیاستهای دولت در این حوزه الزامی و مستلزم هماهنگی و همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط و البته همراهی کشاورزان است.
فلک دین افزود: اصلاح الگوی کشت لزوما به معنای کاهش وسعت کشت نیست و باید این باور غلط در جامعه اصلاح شود تا بتوان از پشتیبانی مشارکت همگانی برای تحقق این راهبرد کمک گرفت و در حقیقت اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی، راهکار موثر در کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصولات کشاورزی با افزایش بهرهوری در مدیریت مصرف آب است.
وی با بیان اینکه چالش کم آبی ، خشکسالی های اخیر و تغییرات اقلیم ضرورت تغییر الگوی کشت را اجتناب ناپذیر کرده است، گفت: این موضوع در حیطه وزارت جهاد کشاورزی است که ضرورت همکاری این وزارتخانه را نشان میدهد.
فلک الدین فرهنگسازی و اطلاعرسانی را از جمله اقدامات مؤثر در موضوع اصلاح الگوی کشت یاد کرد و افزود: باید از طریق تبلیغات، این مهم به مردم شناسانده شود تا همکاری آنها را در این بخش جاری گردد.
فلک دین در پایان افزود: با توجه به اینکه منابع آبی و خاکی رو به کاهش است و استفاده بیرویه از آب و خاک موجود، تهدیدی برای آینده و امنیت غذایی به شمار میرود، از این رو باید کشاورزان را از کاشت محصولات پُر آببر و غیر راهبردی بر حذر و آنها را به کشت محصولات کم آببر، راهبردی و همچنین دارای زنجیره ارزش تشویق کرد.