به گزارش روابط عمومی شرکت اب منطقه ای همدان، فلک دین عنوان کرد: در راستای اجرای مصوبات هیئت وزیران و جزء بند "ز" ماده ۲۹ قانون توزیع عادلانه آب و همچنین ماده ۷ آیین نامه اجرایی بهینهسازی مصرف آب کشاورزی و با هدف مدیریت توأمان آب و مصرف برق در چاههای کشاورزی، شرکتهای توزیع برق و آبهای منطقهای، مکلفند نسبت به اجرای شیوهنامه مدیریت توأمان منابع آب و مصرف برق چاههای کشاورزی اقدام نمایند.
وی با بیان اینکه بر اساس این شیوهنامهمبنای محاسبه، برداشت حجم مجاز آب مندرج در پروانه بهرهبرداری چاه کشاورزی میباشد افزود: به استناد ماده ۱۲ قانون توزیع عادلانه آب مالکان پروانه بهره برداری طبق قانون جهت محاسبه حجم اب برداشتی، می بایست کنتور هوشمند بر روی چاه های خود نصب کنند
. فلک الدین تصریح کرد: بر این اساس آب بها چاههای فاقد کنتور با جریمه دو برابری محاسبه میشود، همچنین بها برق مصرفی با جریمه محاسبه خواهد شد.
مدیر منابع آب شهرستان نهاوند تاکید کرد یکی از پایههای اصلی اجرایی شدن موضوع مدیریت توأمان آب برق همراهی وزارت جهاد کشاورزی است و مواردی از جمله اصلاح الگوی کشت در حیطه اختیار این وزارتخانه است که ضرورت همکاری وزارت جهاد کشاورزی را نشان میدهد و همچنین فرهنگسازی و اطلاعرسانی نیز از جمله اقدامات مؤثر در موضوع مدیریت توأمان آب و برق است که باید از طریق تبلیغات، این مهم به مردم شناسانده شود تا همکاری آنها را در این بخش جاری گردد. همچنین دهیاری ها نسبت به اطلاع رسانی موضوع فوق اهتمام ویژه نمایند.
فلک دین افزود: وفق بند 30ماده 10 اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاری ها اتخاذ تدابیر لازم برا حفظ روستا از خطر سیل و همچنین و نظارت مستمر بر ساخت و سازها در بستر و حریم رودخانه ها و ارائه گزارش تخلفات به مراجع بالادست از وظایف دهیاری ها می باشد. همچنین در خصوص مدیریت پسماند وفق ماده 7 آن متولی مدیریت اجرایی سایت زباله ها و تخلیه نخاله با توجه به اینکه پسماند عادی تلقی می شوند در حریم روستاها با دهیاری ها می باشند و موظف به استعلام محل دفن جهت تعیین حریم و بستر رودخانه ها جهت محافظت حریم کمی و کیفی آن از این مدیریت می باشند.
فلک دین افزود : وفق ماده 46 قانون توزیع عادلانه آلوده نمودن آبها ممنوع می باشد این وظیفه به سازمان حفاظت محیط زیست محول شده که نیاز ورود مستقیم و نظارت مستمر از طرف این سازمان جهت جلوگیری از آلودگی آبها می باشد