به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان در دیدار با نماینده شهرستان رزن و درگزین گفت: از سال 93 تاکنون بیشترین تعداد چاه مسدود شده غیر مجاز مربوط به شهرستان رزن و کبودراهنگ است و بیشتر چاه های غیر مجاز عمیق این دو شهرستان مسدود شده است.
رضا اخلاص مند با بیان اینکه نگاه ویژه ای در جهت نصب کنتور بر روی چاه های مجاز شهرستان رزن و درگزین وجود دارد و با ترغیب کشاورزان به نصب کنتور ، مدیریت منابع آب دقیق تر خواهد شد.
اخلاص مند تصریح کرد: دشت رزن قهاوند یک دشت ممنوعه می باشد و توسعه بخش کشاورزی ممنوع بوده و باید کشاورزان این شهرستان از کشت های رو باز به سمت کشت های گلخانه ای با منابع آب موجود حرکت کنند.
وی با بیان اینکه کمترین میزان بارش در استان همدان طبق گزارش ایستگاه مبنای ، مربوط به ایستگاه های موجود در این شهرستان می باشد و با توجه به اینکه اتکای این شهرستان به منابع آب زیرزمینی است باید مدیریت مصرف سرلوحه امور جاری و آینده این شهرستان باشد.
در ادامه نماینده شهرستان مردم شهرستان های رزن و درگزین با بیان اینکه اقتصاد اصلی این شهرستان ها کشاورزی است، گفت: موضوع چاههای غیرمجاز و برداشتهای بیش از حد از چاههای مجاز، یکی از چالشهای جدی منابع آبی شهرستان رزن و در گزین است
سید ابوالحسن مصطفوی با اشاره به میزان بارندگی شهرستان ، گفت: بحران کم آبی یکی از بزرگترین چالشهای حال حاضر شهرستان رزن است و متأسفانه در سالهای گذشته، حفر چاههای غیرمجاز و برداشتهای غیرقانونی از سفرههای آب زیرزمینی موجب کاهش سطح آبهای زیرزمینی شده است.
وی افزود: این مسئله نه تنها کشاورزی منطقه را تهدید میکند، بلکه در دراز مدت تبعات اجتماعی و اقتصادی نیز به دنبال دارد.
مصطفوی تصریح کرد: باید توجه داشت که ادامه روند برداشت بیرویه، در نهایت کل منطقه را با بحران مواجه خواهد کرد.
وی افزود: نظارتهای میدانی باید افزایش پیدا کند تا هرگونه تخلف در این زمینه به سرعت شناسایی و برخورد قانونی شود.
مصطفوی تأمین آب پایدار، را نیازمند همکاری همه دانست و افزود: کشاورزان عزیز باید بدانند که حفظ منابع آبی به نفع خودشان و نسلهای آینده خواهد بود.