به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان دکتر هوشنگ ملایی، در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان، اظهار کرد:پروژه آبرسانی به همدان یکی از مهمترین کارهایی بود که در دولت سیزدهم اجرا شد و با تامین اعتبار توسط دولت در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه رسید و از بحران آب در همدان عبور کردیم و در ماههای آینده ظرفیت خط انتقال این آب به ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه در ایران بین ۲.۵ تا ۳.۵ برابر متوسط جهانی، برای محصولات کشاورزی آب مصرف میشود، افزود: ۸۰ درصد محصولات کشاورزی کشور از طریق کشت آبی برداشت میشود و تنها ۲۰ درصد محصولات کشت دیمی است.
وی اظهار کرد: بر اساس بررسی های انجام شد بیش از ۴۵ درصد آب مصرفی کشور از طریق آبهای زیر زمینی تامین میشود که این موضوع در بلند مدت موجب کاهش کیفیت آب سفرههای زیرزمینی شده است.
وی افزود: میانگین بارش سالانه کشور حدود ۲۵۰ میلیمتر است که این میزان در سالهای اخیر به ۲۴۰ میلیمتر کاهش یافته است.
ملایی با اشاره به بارش سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب در کشور، تصریح کرد: از این میزان حدود ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آن به دلایل مختلف از جمله تبخیر قابل استفاده نیست و ۱۰۰ میلیارد مترمکعب در دسترس است که ۹۰ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف میشود.
وی ادامه داد: اگر ۱۰ درصد بهرهوری را در کشاورزی افزایش دهیم آب مورد نیاز بخش صنعت و آشامیدن تامین میشود.
معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران گفت: میزان بارشها در کشور یکسان نیست به طوریکه ۴۵ درصد جمعیت کشور در فلات مرکزی سکونت دارند که میانگین بارش آن به طور متوسط ۱۲۰ میلیمتر است.
ملایی خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد به ازای هر متر مکعب آب حدود چهار دلار ارزش افزوده ایجاد میشود و استان هایی که از آب بهتر استفاده کردند موفق ترند.
وی افزود: بر اساس بررسی شاخصههای اقتصادی مرکز آمار ایران، ارزش افزوده استان همدان به ازای مصرف هر متر مکعب آب، حدود سه دلار و از نظر اقتصادی و کشاورزی کمتر از میانگین کشوری است.
معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: بیش از ۴۵ درصد از آب های کشور از طریق چاه و آبهای زیر زمینی تامین میشود و همچنین تا کنون سدهایی با گنجایش ۵۳ میلیارد متر مکعب در کشور ایجاد شده است.
وی افزود: با توجه به شرایط جغرافیایی میزان بسیار کمی گلخانه داریم که باید با یک هم گرایی تلاش کنیم با ایجاد گلخانه، میزان بهره وری را در بخش کشاورزی افزایش دهیم.
ملایی تصریح کرد: شرایط اقلیمی کشور بسیار شکننده است و باید از لحاظ پدافندی، ظرفیت ذخیره آب را برای ۲ سال در نظر داشته باشیم.
گفتنی است در این مراسم از زحمات مهندس محمد ضروری مدیر عامل سابق شرکت اب منطقه ای همدان تقدیر و دکتر رضا اخلاص مند مدیر عامل جدید شرکت آب منطقه ای همدان منصوب شد.