مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان در بازدید از سد گرین خبر داد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده در بازدید از سد گرین در جمع خبرنگاران گفت: متوسط بارندگی در استان همدان 330 میلیمتر است که امسال خوشبختانه حدود 604 میلیمتر بارندگی داشتیم که 55 درصد افزایش بارندگی نسبت به سال قبل و 75 درصد افزایش نسبت به بلندمدت را نشان می دهد.
ستوده افزود: متوسط حجم نزولات جوی استان با متوسط بارندگی 330 میلیمتری، حدود 6424 میلیون مترمکعب در سال است که حدود 60 درصد آن تبخیر و تعریق می شود و در نهایت 2.5 میلیارد مترمکعب آن به عنوان منابع آب تجدیدپذیر در منابع آب استان مورد استفاده قرار می گیرد که سهم آب زیرزمینی از این میزان، 1790میلیون مترمکعب در سال است که در بخش شرب، کشاورزی و صنعت بهره برداری می شود.
وی یادآور شد: سهم آبهای سطحی از منابع تجدیدپذیر 780 میلیون مترمکعب است که حدود 450 میلیون مترمکعب آن از طریق سدها، شبکه های آب یاری و زهکشی بهره برداری می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتبار پروژه سد گرین 4 میلیارد تومان بود که با همت مسئولان به 17میلیارد تومان رسیده است، یادآور شد: ظرف چند سال گذشته حدود 500 میلیارد تومان از پروژه ها به بخش خصوصی واگذار شده که به مهمترین آنها پروژه سد خرمرود تویسرکان با حدود 320میلیارد تومان اعتبار است که البته قیمت تمام شده این پروژه با افزایش قیمت ها به حدود 400میلیارد هم می رسد.
ستوده با بیان اینکه مجموع کل آب مصرفی استان اعم از زیرزمینی و سطحی 2.2 میلیارد مترمکعب است و حدود 83 درصد از آب تجدیدپذیر است و این عدد خوبی نیست و منابع عمده ای از آب تجدیدپذیر را مصرف می کنیم، اظهار کرد: از سهم آب سطحی و زیرزمینی حدود 89.5 درصد کشاورزی، 8 درصد در بخش شرب و 2.5 درصد صنعت مصرف می شود.
وی ادامه داد: متوسط افت طراز آب زیرزمینی ما در طول دوره آماربرداری 91 سانتیمتر در سال است که بیشترین افت ما در طول دوره آماربرداری 29 ساله مربوط به دشت کبودراهنگ با 42 متر آفت آب زیرزمینی و کمترین هم نهاوند با 9.8 متر است.
ستوده متوسط کسری مخزن را 201 میلیون مترمکعب در سال دانست و افزود: حدود 13 دشت مطالعاتی داریم و حدود 7 دشت مستقل مربوط به استان و 6 دشت هم مشترک با استان های مجاور است که تمام دشت های استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی است همچنین حدود 15 هزار حلقه چاه غیرمجاز داریم که 11 هزار آن در بخش کشاورزی و مابقی در بخش شرب و بهداشت و صنعت است.
وی افزود: تخصیص آب در طرحهای توسعه حدود 180 میلیون مترمکعب است که 24.5 میلیون مترمکعب در حوزه کشاورزی، 117 میلیون مترمکعب در حوزه شرب، 16.5 میلیون مترمکعب صنعت، نیم میلیون تغذیه و 20 میلیون سهم زیست محیطی تقسیم و توزیع شده است.
ستوده با بیان اینکه در افق طرح پساب تولیدی در تصفیه خانه ها قرار است حدود 81 میلیون مترمکعب تولید شود، ادامه داد: سه سد مخزنی در حال اجرا داریم که شامل خرمرود، گرین و نعمت آباد با حجم مخزنی 23 میلیون مترمکعب و تنظیم حدود 31 میلیون مترمکعب است.
وی اضافه کرد: 6 سد در حال بهره برداری داریم که شامل اکباتان، آبشینه، کلان، سرابی، شیرین سو و شنجر با حجم مخزنی 104 میلیون مترمکعب و حجم تنظیم 82میلیون مترمکعب در سال است.
ستوده افزود: در مجموع 10 سد مخزنی در حال اجرا، مطالعه و بهره برداری با مخزن تقریبا حدود 130 میلیون مترمکعب در سال داریم.
وی عنوان کرد: در مجموع در استان 4 تغذیه مصنوعی در حال مطالعه شامل خردمند، لنگه کند، بلور و هادی و 16 تغذیه مصنوعی در حال بهره برداری با حجم تغذیه 32 میلیون مترمکعب در سال داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه 38 بند انحرافی در دست بهره برداری با آب انحرافی 284میلیون مترمکعب در سال برای 18هزارو 410هکتار از اراضی جهادکشاورزی وجود دارد، خاطرنشان کرد: دو شبکه آبیاری و زهکشی به طول 21 کیلومتر با سطح پوششی 10هزار هکتار در دست مطالعه و سه شبکه آبیاری و زهکشی به طول 48 کیلومتر با سطح پوشش 2 هزارو 610هکتار در دست اجرا و سه شبکه آبیاری و زهکشی به طول 24کیلومتر با سطح پوشش 3650هکتار در دست بهره برداری است.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان