مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان خبر داد:

پیشرفت 24 درصدی سد خرمرود تویسرکان

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به پیشرفت ۲۴ درصدی ساخت سد خرمرود، گفت: پروژه عظیم سد خرمرود کاملا به صورت فاینانس داخلی و با سرمایه گذاری صددرصدی بخش خصوصی در دست احداث است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده همزمان با چهارمین روز هفته دولت در بازدید از سد خرمرود تویسرکان، اظهار کرد: پروژه عظیم سد خرمرود به طور کامل و صددرصد با سرمایه گذاری خصوصی در دست ساخت است و براساس مدل مالی که تعریف شده طی سه سال سد به بهره برداری می رسد و پس از اتمام دولت آورده پیمانکار را با سودی معقول و مناسب به سرمایه گذار پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه هزینه ساخت این سد افزون بر ۳۱۶ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود هزینه ساخت این سد تا ۴۰۰ میلیارد تومان نیز برسد که این مبلغ جمع آورده سرمایه گذار و سود بانکی در نظر گرفته شده است و طبق ماده 56 در وزارت نیرو بعد از ۶ ماه از تکمیل ساخت، دولت در مدت سه سال هزینه و سود سرمایه گذاری را به طور کامل به پیمانکار پرداخت می کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان در ادامه گفت: این سد که از نوع خاکی همگن با هسته رسی است، با پیشرفت ۲۴ درصدی بر روی رودخانه خرمرود با آورد سالیانه 6 میلیون و 500 هزار متر مکعب در حال ساخت است.

وی با بیان اینکه بدنه سد در حال خاکبرداری است، تصریح کرد: سیستم انتقال موقت آب، فراز بند و پد بتونی در کف سد که برای جلوگیری از فرار آب در نظر گرفته شده از پیشرفت قابل توجهی برخوردار است و همچنین جاده جایگزین به طول یک کیلومتر در حال انجام است که بعد از بهره‌برداری از سد این جاده نیز آسفالت شده و‌برای استفاده ساکنان بهره‌برداری می‌شود.

ستوده با اشاره به اینکه حجم مخزن این سد هشت میلیون و 300 هزار متر مکعب است، بیان کرد: 8 میلیون و 100 هزار متر مکعب از حجم مخزن سد مفید است و علاوه بر تأمین آب شرب ۴۰ روستا، در بخش کشاورزی و صنعت نیز مورد مصرف دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با تأکید براینکه این سد 9 میلیون و 600 هزار متر مکعب آب قابل تنظیم در سال تامین می کند، افزود: 2 میلیون و 800 هزار متر مکعب آن در بخش شرب و صنعت، 5 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و یک میلیون و 40 هزار متر مکعب به بخش محیط زیست اختصاص می‌یابد.

ستوده ادامه داد: 100 دستگاه ماشین آلات سنگین و 250 نفر نیروی انسانی در ساخت این سد فعالند که از این تعداد ۱۴۹ نفر به طور مستقیم و مابقی به صورت غیر مستقیم در این پروژه مشغول هستند.

وی با اشاره به اینکه این سد 700 متر طول تاج دارد، یادآور شد: ارتفاع این سد از پی 54 متر و ارتفاع از کف آن 46 متر است.

 

وی با بیان اینکه نوع سر ریز سد آزاد با دهانه اوجی شکل و 196 متر مکعب بر ثانیه ظرفیت سرریز دارد، افزود: عرض از کف سد 257 متر و عرض تاج  9 متر است.

ستوده تأکید کرد: با بهره‌برداری از سد خرمرود علاوه بر ماندگاری جمعیت فعلی، شاهد مهاجرت معکوس به این منطقه خواهیم بود و عمده هدف ما از ساخت این سد ایجاد رونق و آبادانی در این منطقه و همچنین هدف گزاری برای جذب گردشگر و رونق صنعت گردشگری است و در این راستا تفاهم‌نامه‌ای با سازمان میراث فرهنگی تنظیم‌شده که هر دو طرف موظف به بررسی و معرفی جاذبه‌ها و عوامل و مناطق گردشگری در محدوده های تعیین شده  هستند تا از طریق مزایده و واگذاری این اماکن به سرمایه‌گذاران خصوصی خدمات مطلوبتری به  گردشگران ارائه دهیم.

روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان

کد خبر: 1551
  تاریخ خبر : 1398/06/06
 921
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 61
  • بیشترین بازدید همزمان : 507
  • بازدید امروز : 4,325
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,612,980
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/20 09:08:49
  • شناسه IP شما : 3.15.211.55

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :