به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مدیر منابع آب شهرستان تویسرکان از پرکردن 256 حلقه چاه غیرمجاز از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی تاکنون خبر داد و افزود: با پر کردن این تعداد چاه بیش از 4 میلیون مترمکعب در برداشت از منابع آب زیر زمینی شهرستان صرفه جویی شده است.
مهندس امیر شادفر تصریح کرد: عمق انسداد این تعداد چاه پر شده به بیش از 4 کیلومتر میرسد.
وی افزود: از ابتدای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی تاکنون تعداد 288 دستگاه کنتور اعم از هوشمند آب و برق، حجمی و الکترومغناطیس نصب شده است که اولویت ما در نصب کنتور چاه های مجاز با دبی بالا می باشد.
مدیر منابع آب شهرستان تویسرکان یاد آور شد: به تمامی صاحبان چاه های غیر مجاز و مجاز اطلاع رسانی شده که چاه های غیر مجاز از کشت در مزارع خود و چاه های مجاز از کشت محصولات پر آب بر و کشت دوم جدا خود داری نمایند.
در ادامه این جلسه حبیب مومیوند فرماندار شهرستان تویسرکان اظهار داشت: در ایران 5 برابر متوسط دنیا بنزین، 3برابر برق و گاز و 2برابر دنیا آب مصرف می شود.
حبیب مومیوند با تأکید بر اینکه مصرف منابع باید متعادل شود، گفت: سیاسی کردن کمبودهای انرژی باعث ضربه زدن بیشتر به منابع می شود به جای سیاسی کردن مباحث باید تلاش شود منابع به طور صحیح مصرف شوند.
وی با تأکید بر اینکه شهرستان تویسرکان از دو بخش جغرافیایی کوهستانی و دشت تشکیل شده، گفت: 3/2 شهرستان کوهستانی با سنگ بستر بالا و عمق چاه های کم است که برداشت آب از آنها آسیبی به سفره های زیرزمینی وارد نمی کند.
مومیوند تصریح کرد: یک سوم شهرستان دشت است که متأسفانه آسیب شدیدی به سفره های زیرزمینی این بخش وارد شده و آب از حدود 5متری به عمق 50متری رسیده است و حالت بحرانی دارد.
وی افزود: با هرگونه برداشت غیرمجاز و اضافه برداشت از چاه ها در دشت فرسفج بهشدت برخورد می شود.
فرماندار تویسرکان با اشاره به تلاش های فراوان ترویجی صورت گرفته در خصوص تغییر الگوی کشت در شهرستان و کاهش کشت محصولات پر آب بر گفت: کشت محصولات کم آب بر مانند کلزا در شهرستان قوت گرفته و سطح زیر کشت کلزا از 30هکتار به 250هکتار افزایش داشته که 800 تن برداشت این محصول را در شهرستان داشته ایم.
مومیوند افزایش سطح گلخانه ها در سطح شهرستان از 2هکتار به 15 هکتار را از دیگر اتفاقات مهم در بحث مدیریت منابع آبی دانست و افزود: 6گلخانه با 5هکتار سطح زیرکشت نیز در حال پیگیری است.
وی اصلاح و بازنگری پروانه های چاه ها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: باید رصد شود اضافه برداشت از چاه های مجاز هم صورت بگیرد.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان