مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان خبرداد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده اظهار داشت: 27 میلیون و 240 هزار متر مکعب معادل 81 درصد حجم ذخیره سد اکباتان پر از آب شده است.
وی گفت: مقدار ورودی آب به این سد 6 هزار و 360 لیتر در ثانیه و خروجی آن 302 لیتر است که برای تأمین آب شرب شهروندان همدان مصرف میشود.
ستوده بیان کرد: از ابتدای سال آبی 96-97 تاکنون 25 میلیون و 200 هزار مترمکعب آب وارد سد شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 54 میلیون و 500 هزار متر مکعب بوده است.
وی اعلام کرد: مقدار آب خارج شده از سد اکباتان برای مصرف شرب 16 میلیون و 600 هزار مترمکعب بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 17 میلیون و 900 هزار مترمکعب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به مقدار بارشهای انجام شده در استان نیز گفت: متوسط بارندگی در استان 377 میلیمتر است که سال گذشته در این زمان 400 و در میانگین بلندمدت 40 ساله 344 میلیمتر بوده است.
ستوده مطرح کرد: مقدار بارندگی امسال نسبت به سال گذشته 6 درصد کاهش و نسبت به بلندمدت 10 درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: از منابع آب زیرزمینی استان همدان هزار و 761 میلیون مترمکعب معادل بیش از 90 درصد در بخش کشاورزی، 146 میلیون مترمکعب معادل 7 درصد در بخش شرب و بهداشت و 59 میلیون مترمکعب معادل 3 درصد در بخش صنعت مصرف شده است.
ستوده با اشاره به اینکه استان همدان دارای 13 دشت است، اعلام کرد: از این تعداد 7 دشت مستقل و 6 دشت مشترک با سایر استانهاست.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای همدان بیان کرد: همه دشتهای استان همدان ممنوعه هستند که محدودیتهایی در برداشت آب از منابع زیرزمینی آنها اعمال میشود، اما 3 دشت اسدآباد، رزن ـ قهاوند و کبودراهنگ به دلیل برداشت بیش از اندازه، ممنوعه بحرانی هستند.
ستوده گفت: وضعیت منابع زیرزمینی در این دشتها به دلیل اقدامات طرح احیاء و تعادلبخشی بهبود و ثبات نسبی پیدا کرده که ادامه این روند نیازمند همراهی و هماهنگی از طرف مردم و کشاورزان منطقه است.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان