در راستای پروژه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی طرح احیاء و تعادل بخشی انجام شد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مدیر منابع آب شهرستان همدان در کارگاه آموزشی آشنایی دانش آموزان و اولیاء روستای تفریجان که در مسجد حضرت ولیعصر(عج) برگزارشد به تشریح سیمای منابع آبی شهرستان همدان پرداخت.
در این کارگاه آموزشی مهندس احمد محمد رضی با بیان این که متوسط بارندگی در استان 330 میلی متر است، گفت: طی چند سال اخیر با کمبود بارش مواجه بودیم و این امر باعث شده روان آب ها در استان به شدت کاهش یابد.
وی گفت: در استان در بخش آب های زیر زمینی با کسری مخزن حدود 211 میلیون مترمکعبی مواجه هستیم که نشان دهنده این است برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی هرسال بیشتر می شود که باعث کسری مخزن می شود.
مدیر منابع آب شهرستان همدان تصریح کرد: تمامی دشت های استان ممنوعه است و دشت کبودرآهنگ با توجه به افت زیاد منابع آب زیرزمینی دشت ممنوعه بحرانی شده است و دشت های دیگر استان نیز در صورت ادامه این روند ممنوعه بحرانی خواهد شد.
رضی مجموع چاههای مسدود شده را 335 حلقه چاه عنوان کرد و افزود: با انسداد این تعداد چاه غیرمجاز 18میلیون مترمکعب آب صرفهجویی شده و عمق این چاهها 8 هزار و 409 متر بوده است.
وی با اشاره به حجم آب صرفهجویی شده از انسداد، نصب کنتور و جلوگیری از برداشت غیر مجاز، بیان کرد: در مجموع بیش از 18 میلیون متر مکعب آب در سال جاری در شهر همدان صرفهجویی شده است.
رضی افزود: برداشت های بی رویه باعث ایجاد فروچاله در دشت کبوداهنگ شده است و در صورت جلوگیری نکردن از این اضافه برداشت ها هر لحظه امکان ایجاد فروچاله در سایر دشت ها وجود دارد.
وی تاکید کرد: طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی دارای 15پروژه است که 11پروژه آن درحوزه آب منطقه ای می باشد که انسداد چاه های غیرمجاز، کنترل اضافه برداشت چاه های مجاز و نصب کنتورهای هوشمند آب و برق و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از مهم ترین پروژه ها با هدف به تعادل رساندن وضعیت منابع آب است.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان