به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده در مراسم افتتاحیه نمایشگاه صنعت آب و آبیاری کشاورزی و تاسیسات آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه کشور ما در یک منطقه خشک و نیمهخشک قرار دارد، اظهار کرد: میانگین بارندگی در ایران یکسوم میانگین جهانی و میزان تبخیر سه برابر میانگین جهانی است.
وی با اشاره به اینکه میانگین بارندگی در استان همدان به 330 میلیمتر میرسد که از متوسط کشوری بیشتر است اما میزان تبخیر در استان بیش از 55 درصد است، افزود: این میزان تبخیر باعث میشود از 6 میلیارد و 400 میلیون مترمکعب نزولات جوی، تنها 2 میلیارد و 112 میلیون متر مکعب در استان برای استفاده باقی بماند.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان همدان با بیان اینکه کشاورزی بیشترین بخش مصرفکننده آب است، تصریح کرد: باید منابع آبی را به سمت صنایعی ببریم که مصرف کمتری داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه در همدان صد درصد منابع آب را مصرف میکنیم، ادامه داد: طبق یک تعریف استاندارد اگر بیش از 40 درصد منابع آبی را مصرف کنیم با تنش آبی مواجه هستیم.
ستوده خاطرنشان کرد: رشد جمعیت که در پی آن تغییر الگوی مصرف، بهداشت جامعه و تأمین مایحتاج مردم را در برداشت به این مشکل افزود و باعث برداشت بیش از حد مجاز آب شد به طوری که این میزان برداشت با ظرفیت دشتها منطبق نبود و افت شدید ذخایر سفرههای زیر زمین آب را به دنبال داشت.
وی با اشاره به اینکه چندان با عبارت وجود بحران آب در استان موافق نیستم، گفت: بحران به اتفاقی گفته میشود که در یک مقطع زمانی اوج میگیرد و سپس فروکش میکند در حالی که ما همواره با مشکل آب مواجه هستیم و باید خود را با آن وفق دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با تأکید بر اینکه آب داریم اما باید بهینه مصرف کنیم، اظهار کرد: مصرف بهینه و مطابق با شرایط جوی و منابع زیرزمینی را در همه بخشها از جمله شرب، صنعت و کشاورزی باید در پیش بگیریم.
وی با اشاره به اینکه سالانه با توجه به رویه مصرف آب شاهد کاهش یک متری عمق منابع زیرزمینی هستیم، افزود: با 230 میلیون متر مکعب کسری آب منابع زیرزمینی مواجه هستیم.
ستوده با تأکید بر اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم نگاه ویژهای به آب و محیط زیست وجود دارد، تصریح کرد: شورای عالی آب؛ بیست و چهارمین جلسه خود را دولت یازدهم و دوازدهم تشکیل داد به طوری که در گذشته تنها هشت جلسه برگزار شده است.
وی با بیان اینکه 15 پروژه در طرح تعادلبخشی تعریف شده است، ادامه داد: در شورای حفاظت از منابع استان همدان نگاه خوب و همکاری مطلوبی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان همدان با تأکید بر اینکه این آب برای نسل آینده است و آنها نیز حق دارند، خاطرنشان کرد: اقدامات انجام شده در استان باعث شده رتبه برتر کشور را در اجرای طرح تعادلبخشی آب داشته باشیم.