به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، در ابتدای این جلسه مهندس منصور ستوده دبیر جلسه گفت: از ابتدای اجرای طرح احیاء وتعادل بخشی تاکنون تعداد 26 جلسه شورای حفاظت از منابع آب استانی و تعداد 135جلسه شهرستانی با موضوعات مختلف ازجمله انسداد چاههای غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز،نصب وراه اندازی کنتورهای هوشمند آب وبرق برروی چاهها، تشکیل وراه اندازی گروه های گشت وبازرسی و توقیف دستگاههای حفاری غیرمجازوطرح احیاء وتعادل بخشی منابع آب زیرزمینی برگزار گردیده است.
وی افزود: در مجموع تاکنون تعداد 161 جلسه شورای حفاظت از منابع آب در استان و شهرستانها برگزار گردیده است .
ستوده تصریح کرد: در سال 95 تعداد 869 حلقه از چاههای غیرمجاز ودارای حکم قضائی با حجم آب صرفه جویی شده بیش از 56 میلیون مترمکعب وعمق انسداد 28 کیلومتر پرو مسدودشده است و از آغازسال 96 تاکنون تعداد461حلقه چاه غیرمجاز دارای حکم قضائی با حجم آب صرفه جویی شده بیش از 26 میلیون مترمکعب و عمق انسداد سیزده هزار متر پرومسدود گردیده است.
وی تاکید کرد: در مجموع از ابتدای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی تاکنون تعداد 2691 حلقه چاه غیرمجاز با حجم آب صرفه جویی شده بیش از 222 میلیون مترمکعب وعمق انسداد 5 هزار متر پرو مسلوب المنفعه گردیده است.
ستوده افزود: در مجموع تعداد 3530 دستگاه کنتور هوشمند آب وبرق بر روی چاههای مجاز نصب گردیده که بیشترین آنها مربوط به دشت رزن – قهاوند است.
ستوده ادامه داد: تعهد ما برای نصب کنتور در سالجاری تعداد 400 دستگاه بوده است که تاکنون تعداد 376 دستگاه نصب شده که پیشرفت بیش از 94 درصدی نسبت به تعهد نصب را نشان میدهد.
در ادامه این جلسه مهندس محمودرضا عراقی معاون امور عمرانی استاندارهمدان به تشریح وضعیت آب شرب استان پرداخت.
وی گفت: حجم ذخیره مخزن سد اکباتان در حال حاضر به 9 میلیون و 600 هزار مترمکعب است که نسبت به سال گذشته همین موقع از سال بمیزان 4 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
عراقی گفت: خوشبختانه با همکاری شرکت آب منطقه ای و شرکت آبفا در فصول غیرزراعی سال، آبهای سطحی مربوط به رودخانه های دره مرادبیگ، خاکو و عباس آباد برای مصارف شرب مورد استفاده قرار می گیرد که میزان برداشت از سد اکباتان را کاهش داده است.
وی با تاکید بر اینکه اولویت ما آب شرب شهر در مقطع کنونی است، گفت: باید از تمامی ظرفیتها از جمله منابع آب سطحی و سفره های آب زیر زمینی به نحو مطلوب استفاده نمود.
معاون امور عمرانی استاندارادامه داد: خوشبختانه راهکارها و تمهیدات خوبی در این جلسه در جهت مدیریت بحران ارائه شد که می توان تک تک آنها را در آینده نزدیک اجرایی نمود.
عراقی گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون به میزان 60 میلیمتر بارندگی در استان داشتیم که نسبت به سال گذشته 59 درصد و نسبت به بلند مدت 74 درصد کاهش یافته است.
وی گفت: اکنون با توجه به کاهش حجم آب سد اکباتان بمیزان 730 لیتر درثانیه آب از سد جهت شرب همشهریان عزیز استفاده می شود و مابقی آن از طریق آبهای زیرزمینی و منابع آب سطحی جایگزین تامین می شود.
عراقی تاکید کرد: فرهنگ سازی در زمینه صرفه جویی باید انجام شود و از صداوسیما درخواست داریم تا نهایت همکاری را در این زمینه با پخش انیمیشن، کلیپ و سایر برنامه ها ما را در این امر بسیار مهم یاری نماید.
وی افزود: با توجه به اینکه سفره های آب زیرزمینی وضعیت خوبی ندارند خصوصا" در بخش کشاورزی باید صرفه جویی بیشتری انجام شود که سازمان جهادکشاورزی باید برنامه های خود از جمله تغییر الگوی کشت را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.
عراقی در پایان گفت: باید بپذیریم که وارد تنش آبی شده ایم و مصرف کنندگان باید با تمام وجود این را درک کنند که وضعیت آب مانند سالهای گذشته نیست.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان