سرپرست شرکت آب منطقهای همدان خبر داد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده اظهار کرد: از ابتدای سال آبی 97ـ96 تاکنون 59 میلیمتر برف و باران در استان همدان باریده ولی هنوز روند بارشهای همدان را مثبت نکرده است.
وی با بیان اینکه در مدت مشابه سال گذشته و متوسط بلندمدت به ترتیب 119 و 124 میلیمتر بارندگی داشتهایم، تصریح کرد: بارشهای امسال در مقایسه با سال گذشته 50 درصد و در مقاسیه با متوسط بلندمدت 52 درصد کاهش داشته است.
سرپرست شرکت آبمنطقهای همدان با بیان اینکه وضعیت منابع آبی استان همدان رضایتبخش نبوده و باید حفاظت جدی از منابع موجود صورت گیرد گفت: نیاز است تا تمام مردم نسبت به حفظ منابع آبی موجود احساس تکلیف کنند تا بتوان ماهها و سالهای آینده را مدیریت کرد.
وی سال آبی گذشته یکهزار و 966 میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی در بخشهای مختلف استان همدان مصرف شده که بیشترین مصرف مربوط به بخش کشاورزی بوده است.
ستوده افزود: از منابع آب زیرزمینی استان همدان یکهزار و 761 میلیون مترمکعب معادل 90 درصد در بخش کشاورزی، 146 میلیون مترمکعب معادل هفت درصد در بخش شرب و بهداشت و 59 میلیون مترمکعب معادل سه درصد در بخش صنعت مصرف شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه استان همدان دارای 13 دشت است، عنوان کرد: از این تعداد هفت دشت مستقل و 6 دشت مشترک با سایر استانهاست.
سرپرست شرکت آبمنطقهای همدان اظهار کرد: تمام دشتهای استان همدان ممنوعه هستند که محدودیتهایی در برداشت آب از منابع زیرزمینی آنها اعمال میشود ولی سه دشت اسدآباد، رزن ـ قهاوند و کبودراهنگ به دلیل برداشت بیش از حد ممنوعه بحرانی هستند.
وی بیان کرد: وضعیت منابع زیرزمینی در این دشتها به دلیل اقدامات طرح احیا و تعادل بخشی بهبود پیدا کرده و ثبات نسبی پیدا کرده است که ادامه این روند نیازمند همراهی و هماهنگی از سوی مردم و کشاورزان منطقه است.
ستوده درباره پتانسیل منابع آبی استان همدان براساس آمار دراز مدت نیز گفت: میانگین نزولات جوی در استان همدان 329 میلیمتر و متوسط حجم نزولات جوی سالانه استان همدان 6 هزار و 434 میلیمتر است.
وی میزان ظرفیت منابع آب تجدیدشونده استان همدان را 2 هزار و 907 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: سهم آبهای سطحی از این میزان 780 میلیون مترمکعب و سهم آبهای زیرزمینی 2 هزار و 127 میلیون مترمکعب بوده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه میزان بارش سال آبی گذشته در همدان بینظیر بوده و در 20 سال گذشته چنین بارشی رخ نداده است گفت: به طور متوسط سالانه 6 میلیارد و 388 میلیون متر مکعب حجم نزولات جوی استان همدان است ولی از سوی با 67 درصد تبخیر در استان همدان مواجه هستیم.
وی حجم آب در دسترس استان همدان پس از تبخیر را 2 میلیارد و 680 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: سهم آبهای زیرزمینی از این منابع تجدیدپذیر 1.948 میلیارد مترمکعب و سهم آبهای سطحی 740 میلیون مترمکعب است.
ستوده با اشاره به اینکه همدان از ذخایر آبی مناسبی برخوردار است ولی باید صرفهجویی و رعایت الگوی مصرف در اولویت قرار گیرد، عنوان کرد: تلاش بر این است تا برای پاییز امسال ذخیره مناسبی را در سدهای استان همدان نگهداشت تا دچار مشکل نشویم.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان