در جلسه شورای حفاظت از منابع اب شهرستان تویسرکان مطرح شد:

تعداد 237 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان تویسرکان پر و مسدود گردیده است

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان: مهندس امیر شادفر در جلسه شورای حفاظت از منابع اب شهرستان تویسرکان  از انسداد 22 حلقه چاه غیرمجاز از ابتدای امسال خبر داد و افزود: این تعداد در شهرستان در سال 93 96 حلقه، درسال94 71 حلقه و در سال 95 نیز 48 حلقه بوده است که در مجموع 237 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان پر ومسدود گردیده است.

وی تصریح کرد: با انسداد  حلقه چاه غیرمجاز به میزان بیش از 3 میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی شد که عمق انسداد این تعداد چاه پر شده به بیش از 4 کیلومتر رسید.

شادفر با اشاره به اینکه  بیش از دو هزار پرونده چاه غیر مجاز فرم 5 نیز در سامانه تعیین تکلیف چاه‌های بدون پروانه ثبت نام کرده‌اند، بیان کرد: همه این پرونده‌ها در حال پیگیری است که یا حکم به پلمپ داده می‌شود و یا با اعمال مجازات‌های خاصی که زیر نظر دولت است، ادامه فعالیت داشته باشند.

مدیر منابع آب شهرستان تویسرکان گفت: پیشنهاد می کنم با توجه به شرایط خاص شهرستان برنامه ویژه ای و یا دستورالعمل خاصی برای تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز مختص تویسرکان مصوب شود تا بهتر وسریعتر بتوان با این موضوع برخورد نمود.

در ادامه این جلسه فرماندار شهرستان با اشاره به اینکه باید با برداشت‌های غیرمجاز آب برخورد شود اظهار کرد: برداشت‌های بی‌رویه آب را نمی‌توان جبران کرد حتی اگر بارندگی نزولات آسمانی زیاد باشد زیرا ‌آب‌های زیرزمینی کاهش یافته است.

مومیوند از آغاز ترویج تغییر الگوی کشت در راستای حفاظت از منابع آبی در سطح شهرستان خبر داد و افزود: تسهیل در تغییر کاربری با توجه به بحران کم‌آبی؛ تقاضای ما نیز بوده و هست.

فرماندار تویسرکان با بیان اینکه با توجه به میزان آب موجود اولویت ما نخست برای آب شرب، دوم برای صنعت و در نهایت کشاورزی است، در خصوص چرا صنعت در اولویت دوم توضیح داد: در صنعت با میزان مشخص آب می‌توان اشتغال بیشتری را ایجاد کرد، پس با این کار ضمن صرفه‌جویی در آب، اشتغال که همه ما به دنبال آن هستیم نیز محقق می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه برای احداث آب‌بندان‌ها به طور جدی به مشارکت مردم نیاز داریم گفت: چهار آب‌بند خاص در روستا‌های آرتیمان، سنجوزان، کهنوش و سرکان مورد مطالعه قرار گرفته است که آب‌بندان روستای کهنوش توسط خیری نیک‌اندیش از اهالی این روستا احداث خواهد شد.

مومیوند با تاکید بر اینکه توسعه کشت به دلیل کم‌آبی در شهرستان امکان‌پذیر نیست بیان کرد: با توجه به کاهش منابع زیرزمینی باید به سمت توسعه گلخانه‌ها حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه 50 درصد از کل گلخانه‌های احدث شده سال ۹۵ استان همدان در شهرستان تویسرکان ایجاد شده است تاکید کرد: کشت گلخانه‌ای در تمام نقاط شهرستان به منظور محافظت از آب جزو برنامه‌های جدی ماست به همین دلیل اقدامات بسیار خوبی در زمینه توسعه گلخانه در تویسرکان آغاز شده است.

فرماندار تویسرکان یکی از راه‌های جلوگیری از استفاده بی‌رویه آب را تجهیز کشاورزی به آبیای مدرن دانست و خاطرنشان کرد: 85 درصد از هزینه آبیاری مدرن را دولت پرداخت می‌کند و تنها بخش کمی از هزینه را کشاورزی عهده‌دار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خاستگاه اجرای آبیاری کم فشار استان همدان در درجه اول تویسرکان است، از اجرای آبیاری کم‌فشار در روستای وردآورد علیا با اعتبار یک‌میلیارد تومان خبر داد و اظهار کرد: آبیاری کم‌فشار به میزان 11 کیلومتر در روستای وردآورعلیا به همت جهاد کشاورزی اجرایی شد.

مومیوند توسعه آبیاری کم‌فشار را از برنامه‌های جدی شهرستان که از تاثیرگذاری بالای برخوردار است دانست و افزود: بهره‌مندی کشاورزی در حوزه‌های مختلف  از آبیاری مدرن در صرفه‌جویی آب بسیار حائز اهمیت است

در پایان حجه الاسلام موحدی امام جمعه شهرستان تویسرکان خواستار جلوگیری از کاشت محصولات پر آب بر همچون صیفی جات و یونجه و همچنین ایجاد آب بند های جدید با مشارکت مردم شد و گفت: باید با فرهنگ سازی و همچنین مقابله با مصرف غیر اصولی آب , منابع آب راحفاظت کنیم.

روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان

 

کد خبر: 1170
  تاریخ خبر : 1396/08/23
 885
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 65
  • بیشترین بازدید همزمان : 507
  • بازدید امروز : 3,288
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,645,037
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/26 13:57:38
  • شناسه IP شما : 3.142.98.186

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :