به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، کارشناس طرح تعادل بخشی این شرکت در جلسه آموزشی ضمن تشریح سیمای منابع آب استان گفت: با توجه به اینکه بیشتر وسعت کشور ما خشک، نیمه خشک و فرا خشک است مدیریت منابع آبی در کشور بسیار حیاتی و ضروری است.
جمشیدی با بیان اینکه بیش از 90 درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی مصرف می شود، افزود: این در حالی است که متوسط جهانی مصرف آب در بخش کشاورزی تقریبا 70 درصد است.
وی تاکید کرد: متوسط بارندگی در استان 330 میلی متر است که در چند سال اخیر برداشت بیش از حد از منابع آب زیر زمینی، خشکسالی ها پی در پی، افزایش دما و تغییر اقیلم باعث شده آب سطحی و روان آب در استان بشدت کاهش یابد و این وضعیت در نیمه شمالی استان به مراتب از نیمه جنوبی بحرانی تر است.
جمشیدی یادآور شد: بیش از نیمی از 609 محدود مطالعاتی در کشور با برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی ممنوعه شده است که ضرورت دارد تمام دستگاه ها در اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی همکاری کنند، تا منابع آب زیرزمینی را به تعادل رساند.
وی کاهش کسری مخزن سالانه در استان همدان به علت برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی را تقریبا 230 میلیون متر مکعب دانست و افزود: این در حالی است طبق آمار میزان بهره وری آب در کشور ما نسبت به بعضی کشورهای همسایه پایین است.
کارشناس طرح تعادل بخشی ادامه داد: در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی تاکنون در شهرستان اسدآباد تعداد 174 حلقه چاه غیرمجاز پر و مسدود گردیده است که به میزان ده میلیون و 590 هزار میلیون مترمکعب صرفه جویی در بر داشته است.
جمشیدی با بیان عملکرد خوب شهرستان اسدآباد در نصب کنتور های هوشمند آب گفت: در بخش نصب کنتور های هوشمند آب و برق تاکنون تعداد 550 دستگاه بر روی چاه های مجاز شهرستان نصب شده است که اسدآباد بیشترین تعداد نصب کنتور را در بین شهرستان های دیگر داراست.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان