به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس اسدالله بداغی گفت: با توجه به ذوب شدن برف های بالا دست سد و افزایش میزان ورودی رودخانه سد کلان و سرریز سد از اواسط بهمن سال گذشته، با باز شدن دریچه های این سد بیش از 10 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده پشت این سد، در رودخانه و دشت های پائین دست سد رها سازی می شود.
وی تاکید کرد: موضوع رها سازی آب ذخیره شده پشت سد کلان ملایر به پیشنهاد شرکت آب منطقه ای همدان در جلسه کمیته بحران استانداری مطرح و مصوب شد به منظور جلوگیری خسارت های احتمالی ناشی از سیلاب های فصل بهار، به میزان 10 میلیون متر مکعب از آب ذخیره شده پشت سد از طریق دریچه های تحتانی رها سازی شود.
مهندس بداغی افزود: سد کلان ملایر شامل یک واحد تصفیه خانه به ظرفیت متوسط 500 لیتر در ثانیه ، 15هزار متر مکعب مخزن تعادلی و یک واحد ایستگاه پمپاژ به همراه 25 کیلومتر خط برق رسانی می باشد که به روش BOT در حال احداث است و با توجه به تعهد پیمانکار عملیات اجرایی آن در سال آینده به پایان می رسد.
وی طول خط انتقال این پروژه را 37 کیلومتر عنوان کرد و افزود: پیشرفت فیزیکی خط انتقال آب از سد کلان به شهرستان ملایر75 درصد می باشد و تاکنون 34 کیلومتر از آن اجرا شده و در صورت تامین اعتبار عملیات اجرایی آن در سال جاری به پایان خواهد رسید.
گفتنی است این سد که در 30 کیلومتری جنوب شهر ملایر احداث شده است، دارای حجم مخزن 45 میلیون مترمکعب، ارتفاع 47 متر، طول تاج 828 متر و عرض تاج 10 متر می باشد که از زمان افتتاح تاکنون دو بار سرریز شده است.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان