|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان اعلام کرد:

صرفه جویی 269 میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در استان همدان تا افق 1405

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: در سال های 1399 تا 1405، سهم آب زیرزمینی برای صرفه جویی در استان همدان برابر 269 میلیون مترمکعب است

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس منصور ستوده؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان در جلسه بررسی عملکرد برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی استان همدان که به‌صورت ویدئو کنفرانس با مدیریت منابع آب کشور برگزار شد، مطرح کرد: در فاز اول برنامه ریزی های به عمل آمده جهت صرفه جویی در مصرف منابع آب زیرزمینی، در سال های 1399 تا 1405، سهم آب زیرزمینی برای صرفه جویی در استان همدان برابر 269 میلیون مترمکعب است که در این راستا اقداماتی بایستی از سوی شرکت آب منطقه ای و سازمان جهادکشاورزی استان به انجام می رسید.

وی با بیان اینکه در این راستا 196 میلیون مترمکعب یعنی حدود 73 درصد برنامه ها برای کاهش مصرف منابع آب زیرزمینی در فاز اول جز برنامه های شرکت آب منطقه ای همدان است، گفت: 72.2 میلیون مترمکعب یعنی حدود 27 درصد مربوط به سهم کاهش برنامه های سازمان جهادکشاورزی استان بوده است.

ستوده ادامه داد: در بخش صرفه جویی مصرف آب کشاورزی از منابع آب سطح سطحی نیز برنامه ریزی ها روی 29.5 میلیون مترمکعب بود که از این میزان 93.5 درصد مربوط به برنامه های شرکت آب منطقه ای استان همدان و مابقی مربوط به سازمان جهادکشاورزی استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان تشریح کرد: برنامه کاهش برداشت از آب های سطحی و زیرزمینی در فاز اول یعنی سال 1399 تا 1405 برابر 310 میلیون مترمکعب مصوب شده که شامل تقریباً 269 میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی زیرزمینی، 5 برنامه شرکت آب منطقه ای و 11 برنامه سازمان جهادکشاورزی، 29.6 میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی سطحی نیز دو برنامه از سوی شرکت آب منطقه ای و یک برنامه از سوی سازمان جهادکشاورزی تعریف شده است.

وی ادامه داد: در بخش شرب و بهداشت 1.9 میلیون مترمکعب کاهش یعنی یک درصد مدنظر است که در این راستا 5 برنامه از سوی شرکت آبفا استان و جایگزینی پساب با آب های متعارف نیز شامل 9.7 میلیون مترمکعب کاهش با سه برنامه مشترک شرکت آب منطقه ای و آبفا استان در پیش گرفته شده است.

این مسئول با بیان اینکه در فاز دوم (از سال های 1405 تا 1410)، این برنامه نیز 407 میلیون مترمکعب کاهش آب به ویژه در بخش منابع آب زیرزمینی استان مصوب شده است، خاطرنشان کرد: در این راستا نیز برنامه هایی در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه صحبت های خود به برنامه های این شرکت در راستای اصلاح و تمدید پروانه چاه های کشاورزی، تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز فرم یک و فرم پنج، نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی چاه های مجاز، اشاره کرد و افزود: در مجموع، طبق برنامه در بخش کشاورزی در بحث استفاده از آب های زیرزمینی، سهم شرکت آب منطقه ای 269 میلیون مترمکعب است که از این میزان، 132.5 میلیون مترمکعب آن تاکنون محقق شد.

ستوده در ادامه این جلسه به پیش روی جایگزینی پساب ها به جای آب های متعارف اشاره کرد و گفت: قرار است با جایگزینی این پساب به جای چاه ها، 9.7 میلیون مترمکعب صرفه جویی شود که حدود 0.6 میلیون مترمکعب است اما در 6 ماهه دوم سال این عدد جهش خوبی خواهد داشت و پتروشیمی هگمتانه به جای چاه هایش از این پساب استفاده خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان در این راستا گفت: در مجموع، از 309 میلیون مترمکعب صرفه جویی در استان همدان 130.5 میلیون مترمکعب صرفه جویی شده که برابر 43.7 درصد است.

** ملزم به اجرای سند صرفه جویی آب در استان همدان هستیم

علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه استان همدان با تنش آبی شدید مواجه است، مطرح کرد: از سوی دیگری، موضوع اشتغال و بیکاری و فشارهای اجتماعی بر دوش مسئولین استانی است بدین سان، بایستی بحث های اشتغال را در استان توسعه دهیم، یکی از این بخش ها، بخش صنعت است.

استاندار همدان با اشاره به اینکه تضمین برای تامین این بخش باید برای ما مشخص باشد، گفت: نمی توانیم سرمایه گذار را بیاوریم و از او بخواهیم که صنعت را راه بیندازد ولی آب نداشته باشیم.

این مسئول با تاکید بر اینکه تقاضا داریم مجموعه وزارت نیرو، مقداری با نگاه مثبت در این قسمت پیش روند، خاطرنشان کرد: ما خود را مکلف می دانیم که صرفه جویی در مصرف آب را در پیش بگیریم اما این اختیار را به ما بدهید که همراهی و همکاری و پشتیبانی را از ما داشته باشید که الگوی کشت و روش های کشت را تغییر دهیم.

وی با تصریح بر اینکه با این روند می توان در مسیر تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و افزایش راندمان تولید، کاهش بیکاری و افزایش اشتغال در استان پیش رفت، اظهار کرد: خود را ملزم به اجرای سند یا برنامه صرفه جویی پیش بینی شده از سوی دستگاه ها که در این جلسه عنوان شد، می دانیم.

قاسمی فرزاد ادامه داد: اما آن چه که برای ما مهم تر است، و آن چه که باید برای برون رفت از مشکلات آبی در پیش گرفته شود، برنامه ای مدون و متقن است؛ ضمن این که تامین و امنیت غذایی را به عنوان یک مسئله مهم می دانیم و از سویی، بحث های اشتغال در بخش های مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات و حتی گردشگری برایمان اهمیت ویژه ای دارد.

استاندار همدان با تصریح بر اینکه بایستی در زمینه کشاورزی دقت نظر شود چراکه بیشترین میزان مصرف آب در استان در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: به جهت اینکه میزان بهره وری و راندمان در این بخش بالا رود در نظر داریم تا برنامه ای گسترده ای را در تغییر الگوی کشت ایجاد کنیم.

وی در این راستا به کشت محصولات پرآب بر در استان مانند سیب زمینی و یونجه اشاره کرد و افزود: این بحث بایستی در استان تغییر و به سمت کشت محصولات کم آب بر مانند زعفران، کلزا، رازیانه و غیره برویم تا میزان بهره وری ارتقا و میزان مصرف آب کاهشی باشد.

استاندار همدان با تاکید بر ضرورت توجه به کشت های گلخانه ای در این راستا خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه میزان مصرف آب کاهش پیدا کند، برایمان ارتقای راندمان و اشتغالزایی هم مهم است.

قاسمی فرزاد خطاب به مسئولین مربوطه استانی در سازمان های جهادکشاورزی، وزارت نیرو، محیط زیست گفت: بایستی در رابطه با این طرح ها و برنامه ها ما را کمک کنید، استعلام هایی که به دستگاه های مربوطه می رود، باید متناسب با این تصمیمات باشد.

وی با تاکید بر لزوم توجه به کشت جایگزین خاطرنشان کرد: تاکید و تشویق ما بر کشت های گلخانه ای بجای کشت‌های سنتی و زراعی  است.

کد خبر: 1907
  تاریخ خبر : 1400/09/08
 همایون
 679
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 37
  • بیشترین بازدید همزمان : 507
  • بازدید امروز : 679
  • بازدید دیروز : 6,156
  • کل بازدید : 5,361,021
  • آخرین به روزرسانی : 1403/01/29 12:18:20
  • شناسه IP شما : 3.145.186.6

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : همدان، خیابان جهاد، شرکت سهامی آب منطقه‌ای همدان
  • کدپستی : 6515914481
  • تلفن : 08138220737
  • فاکس : 08138220225
  • پست الکترونیکی : info[at]hmrw.ir
  • پیامک : 300074811
  • تلفن گویا :